JOVD ’s-Hertogenbosch: “​Bewoners van Zuid hebben recht op openheid van zaken”

Foto: JOVD

JOVD ’s-Hertogenbosch: “Bewoners van Zuid hebben recht op openheid van zakenrondom de sociale veiligheid van nieuw verslaafdenhostel! .” Eind 2021 zal de bouw klaar zijn voor een hostel voor mensen met verslavingsproblematiek aan de Zuiderparkweg. In dit hostel zullen mensen worden opgevangen met psychische- enverslavingsproblematiek.

Uit een buurtbijeenkomst van mei 2019 bleek dat er al twee beheerplannen waren gemaakt voor het beheer van het hostel maar deze zijn nog steeds niet publiekelijk beschikbaar gemaakt. In dit beheerplan zouden maatregelen omtrent de veiligheid rondom het hostel staan. Voorzitter Huijsmans: “Dit is een zeer kwalijke zaak.
Omwonenden worden in het donker gelaten over de toekomstige veiligheid en leefbaarheid in hun buurt vanwege het hostel.”
Transparantie tegenover de burger is ten aller tijden onontbeerlijk. Naast de opvang bevindt zich kindcentrum de Zuidster. Kinderen zullen zich dus op dagelijkse basis bewegen langs de opvang. Ouders maken zich zorgen over de nieuwe opvang in de buurt zo vlakbij het kindcentrum. Onder ouders bestaan angsten over drugsgebruik in bijzijn van kinderen en slingerenden naalden over straat. “Bewoners van het hostel mogen op eigen kamers gebruik maken van drugs aldus Zayaz.

Voorzitter Huijsmans: “Bewoners regelen in principe hun eigen drugsfix, dat is niet raar voor een verslaafdenkliniek. Maar dat mag drugsdealen in de buurt niet in de hand werken.” Voorzitter Huijsmans: “Voor ieder mens is er hulp in Nederland, ook voor drugsverslaafden en dat is maar goed ook. Maar het is en blijft van belang, al helemaal in het belang van hulpzoekenden, dat er ook voor hen wel draagvlak blijft. Door geen duidelijkheid te geven door middel van een publiek beheerplan aan omwonende is niemand beter af. De bewoners van Zuid hebben daarom recht op openheid van zaken! Publiceer het beheerplan hostel Zuiderparkweg, Zayaz!”

 Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen