Nederland-Oekraïne door de ogen van Jos van Herpen

Foto: Cees Ringelberg

Het EK voetbal is afgelopen vrijdag begonnen en ook het Nederlands elftal heeft zijn eerste wedstrijd gespeeld. Tegen Oekraïne werd het zondagavond 3-2. Jos van Herpen, oud-profvoetballer én eigenaar van een voetbalschool, kijkt terug op de wedstrijd.

“Vooraf had ik niet zo’n hoge verwachting van de wedstrijd, maar het viel me heel erg mee. De eerste tien minuten waren vooral heel erg sterk. Daarna werd het ietsje minder, maar het was een stuk frisser dan in de voorbereiding. Complimenten aan Frank de Boer. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Misschien hadden ze na de rust iets meer gas moeten geven, maar er is meer dan naar behoren gespeeld.”

5-3-2 systeem

Van Herpen is zelf niet zo enthousiast over het 5-3-2 systeem van de bondscoach. “Een coach moet volledig achter dat systeem staan om het te laten werken. In de voorbereiding ging het bij Oranje niet zo goed. Maar tegen Oekraïne met Van Aanholt op links en Dumfries op rechts ging het wel goed. Al zie ik nog steeds het liefst een 4-3-3 systeem.”

De Vrij

Memphis Depay viel tegen volgens Van Herpen. “Maar daardoor kregen andere jongens wel meer de bal dan in andere wedstrijden en dat is wel goed. Ik vond Stefan de Vrij de beste man van het veld. Op één foutje na speelde die heel erg sterk. En het is leuk dat Weghorst heeft gescoord na alle commotie die ontstond over zijn plek in de selectie. Het heeft in ieder geval goed uitgepakt. Nu op naar de volgende wedstrijd.” Die wedstrijd is komende donderdag tegen Oostenrijk en begint om 21.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen