Nederland wint derde poulewedstrijd van Macedonië

Foto: Cees Ringelberg

De laatste poulewedstrijd van Oranje op het EK voetbal is gisteren gespeeld tegen Noord-Macedonië. Het Nederlands elftal won vrij gemakkelijk met 3-0. Jos van Herpen, oud-voetballer van onder andere FC Den Bosch, blikt terug.

“Er zat geen druk op deze wedstrijd, dus er was niet veel uitdaging. Het eerste kwartier stond Nederland te slapen en kreeg Macedonië twee grote kansen. Een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en een bal op de lat. Dat was niet zo best. Tegen een land als Portugal of Spanje moet je er vanaf het begin staan, maar waarschijnlijk doen ze dat dan ook wel.”

Malen

“Het was leuk dat Malen meteen in de basis mocht beginnen en het ook goed deed. Misschien was hij wel de beste van het veld. Hij brengt in ieder geval meer snelheid in de ploeg. In de tweede helft ging het systeem over naar 4-3-3. Tegen zo’n tegenstander kan dat makkelijker. Het was wel leuker om naar te kijken.”

Afwachten

“We weten nu nog niet wie de volgende tegenstander wordt. Het is wel lastig om de boel nu bijna een hele week scherp te blijven houden. Er zit ook een dagje reizen naar Boedapest tussen. Dan moeten ze daar ook weer even wennen. We moeten afwachten.”

De volgende wedstrijd van Oranje is komende zondag om 18.00 uur. Zoals gezegd is de tegenstander nog niet bekend.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen