Huis73 toont de schoonheid van Down in het licht van Rembrandt

Foto: HUIS 73

Van 3 tot en met 31 juli is bij Huis73 aan Hinthamerstraat 72 te ’s-Hertogenbosch, de expositie “Down en Rembrandt” te zien. Down en Rembrandt is een levensgrote fotoreportage die toont dat de schoonheid van mensen met het Downsyndroom net zo groot is als portretten van Rembrandt.

Down en Rembrandt is ontstaan naar aanleiding van een museumbezoek door een moeder van een kind met het Downsyndroom. Al kijkende naar de werken van Rembrandt, constateerde zij dat de grootmeester mogelijk een jongere met het Downsyndroom geportretteerd heeft. Dit gedachtespinsel kwam Initiatiefnemer Erik-Jan Kamerbeek ter ore. Hij startte een onderzoek en het project Down en Rembrandt vloeide hieruit voort.

De expositie Down en Rembrandt is te zien van 1 t/m 31 juli bij Huis73, Hinthamerstraat 72 in Den Bosch. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zondag gesloten. Gratis toegang.

Down en Rembrandt is tot stand gekomen door Erik-Jan Kamerbeek, Hans-Peter van Velthoven (HP photography), Anne Deborah Bakker (ADB Sfeermakers) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen