Gemeente gaat ‘gepast’ handhaven bij horeca

Foto: Pixabay

Horecagelegenheden in Den Bosch die zaterdag uit protest de deuren openen mogen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch een dag open blijven. De gemeente gaat alleen handhaven op coronamaatregelen.

 In het hele land zijn vergelijkbare acties van de horeca. De burgemeesters van de regio Midden- en West-Brabant geven daarom voor één dag ruimte voor de openstellingsacties, waarmee de ondernemers hun ongenoegen over de effecten van coronamaatregelen kenbaar willen maken. Mits dit veilig en verantwoord verloopt. De Brabantse gemeenten steunen samen met alle andere Nederlandse gemeenten unaniem een oproep vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan het kabinet om stapsgewijs meer ruimte aan alle sectoren te bieden. En met het bepalen van de maatregelen meer oog te hebben voor de zorg én sociale, economische en maatschappelijke effecten van de coronabeperkingen.

De gemeente heeft begrip vootde protestactie en begrijpt de frustratie en de behoefte van horecapersoneel om zich te laten horen.  Horecagelegenheden kregen vrijdagavond slecht nieuws te horen uit de coronapersconferentie. Cafés en restaurants blijven dicht. Op dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie van het kabinet

Horecagelegenheden mogen  open tussen 10.00 en 17.00 op basis van de volgende afspraken. De horeca werkt met mondkapjes, zorgt voor afstand houden, er is beperkte groepsgrootte, gasten moeten aan tafel zitten en de corona-check dient gebruikt te worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen