Koning Winter gaat deze maand nog zijn visitekaart afgeven

Foto: Piet Paulusma

De zeer bekende weerman Piet Paulusma voorspelt geregeld op DenBoschNieuws het weer voor de aankomende periode. Zondag zijn de voorspellingen met veel regen en de vraag wordt het nog winter

Weekend
Zaterdag in de middag meer en meer bewolkt en later al eens wat regen. Overdag 7 of 8 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. In de kustgebieden, in het IJsselmeergebied en in  het Waddengebied komt een krachtige tot harde wind te staan. Kustgebieden, IJsselmeer gebied en Waddengebied windstoten in kracht 8 of 9! De avond en nacht buiig weer met een krachtige tot harde wind uit zuidwest met windstoten in  kracht 8 of 9! Zondag veel regen en regionaal veel regen met 8 tot 10 graden en een krachtige tot harde wind uit westelijke richtingen. Windstoten in kracht 7 tot in kracht 9! In de nacht veel regen. Maandag zon en een buitje met 8 tot 10 graden met een meest matige wind uit westelijke richtingen. Dinsdag veel bewolking en wat regen met 10 graden. Woensdag een bui, zon en 11 graden. Richting het weekend kouder.

Februari zacht begonnen
Piet Paulusma: “Februari is begonnen met veel te hoge temperaturen. En deze te hoge temperaturen blijven het eerst ook nog wel even volhouden. Volgende week woensdag bijvoorbeeld zullen in mijn verwachting van nu de maximumtemperaturen bij ons in Nederland oplopen naar rond 9 of 10 graden in het noorden en 10 en 11 graden elders. In het zuiden kan plaatselijk 12 graden worden bereikt. Normaal gelden op 9 februari in het noorden en oosten maximumtemperaturen van rond 5 graden. Elders rond 6 graden en in het zuiden regionaal bijna 6,5 graden.

Wordt het nog winter?
De grote vraag die overblijft is: ‘Wordt het nog winter?’ Ik ben van mening dat er nog van alles kan gebeuren. Ik ga ervan uit dat het nog wit wordt deze maand en koning winter nog een visitekaartje zal afgeven. Ik blijf ook van mening dat de kans groot is dat het winterweer ons eerst vanuit het noorden zal bereiken. We wachten nog maar even af.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen