Brand op boot waar eerder deze week explosie was

Op een boot in de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch is woensdagmiddag brand ontstaan. Het gaat om dezelfde boot waarop in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsvond. De rechtmatige eigenaren, en tevens slachtoffers van de explosie eerder deze week, zijn niet op de boot aanwezig. De boot is volledig uitgebrand.

Doordat de touwen waarmee de boot vastzat zijn doorgebrand, is de boot zo’n 200 meter verder de Zuid-Willemsvaart opgedreven. De brandweer moest de boot vastzetten aan een vangrail om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Het is aan de gemeente om de uitgebrande boot te bergen.

Twee zwaargewonden bij explosie
Een man en een vrouw (40 en 42) raakten in de nacht van zondag op maandag zwaargewond bij de explosie op de boot in de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van de Merwedelaan. Een van de twee slachtoffers ligt woensdag nog steeds met brandwonden in het ziekenhuis in Rotterdam.

Maandagochtend zei een woordvoerder van de politie dat er mogelijk een gasexplosie aan boord is geweest. Desgevraagd zei de woordvoerder later op de dag dat bij de politie bekend is dat voor de explosie op de boot is geprobeerd om ruiten te blinderen met folie.

Er werd terpentine aangetroffen en de politie sluit niet uit dat brand is ontstaan door gebruik van een aansteker. ,,De precieze oorzaak wordt niet verder onderzocht”, aldus de woordvoerder die benadrukt dat het gaat om een ongeval en er geen sprake is van een misdrijf.

Hulpdiensten op de been
De slachtoffers hebben na de explosie bij een huis in de buurt om hulp gevraagd. Naast de ambulance, politie en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Bron: BD.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen