The Weather Makers zoekt investeerders om meer impact te maken en klimaatverandering tegen te gaan

Foto: The Weather Makers

Het Nederlandse bedrijf The Weather Makers heeft een methodologie ontwikkeld om de watercyclus te herstellen. Dit herstel kan de sleutel zijn tot het creëren van een gezonde planeet. Om dit te bereiken is een investeringscampagne opgezet om het delen van deze kennis te versnellen en deze methodologie om te zetten naar instrumenten die universeel inzetbaar zijn.

The Weather Makers, gevestigd in het voormalig Groot Ziekengasthuis in het centrum van ’s-Hertogenbosch, is een bedrijf en netwerk van specialisten, onderzoekers en ontwerpers op het gebied van natuurherstel en natuurontwikkeling. Ties van der Hoeven is één van de drie oprichters van The Weather Makers en werkte eerder bij een grote baggermaatschappij. De potentie om de baggerindustrie in te zetten voor natuurherstel, leidde tot de visie van een vergroende Sinaï – het driehoekige schiereiland van Egypte dat Afrika met Azië verbindt – en was de inspiratie voor de oprichting van het bedrijf in 2017.

The Weather Makers stelt aan de hand van de ecologische principes, dat de Sinaï binnen een paar decennia kan worden getransformeerd van een hete, droge, dorre woestijn in een groene oase die wemelt van het leven. Een vergroende Sinaï verandert lokale weerpatronen en zelfs de richting van de wind, waardoor er meer regen kan vallen. Zonder overstromingen, omdat de regen wordt opgenomen door het begroeide land. Een aanpak en methodologie die dus zelfs het weer kan veranderen.

Inmiddels is duidelijk dat deze aanpak niet alleen van toepassing is op de Sinaï woestijn, maar dat het wereldwijd te gebruiken is. Sinds 2017 wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van deze methodologie en zij werken hiervoor nauw samen met experts uit verschillende disciplines. Daarnaast is er een samenwerking met diverse onderzoekers van verschillende universiteiten in binnen- en buitenland.

Klimaatverandering
De dreiging van klimaatverandering is de meest urgente en actuele uitdaging van de mensheid. Helaas wordt het probleem heel vaak opgesplitst in afzonderlijke problemen: overschot van broeikasgassen, verlies aan biodiversiteit, niet-duurzame productie en consumptie of aantasting van het milieu. Dit is waar The Weather Makers een verschil probeert te maken: zij biedt een holistische, op de natuur gebaseerde aanpak door naar het geheel te kijken in plaats van naar diverse losse onderdelen.

Mede-eigenaar worden
Hoe sneller deze methodologie deelbaar is met de wereld, hoe beter. Daarom is The Weather Makers een investeringsronde gestart. Investeren en mede-eigenaar worden kan vanaf 250 EUR. Het geld van de investering wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van hun methodologie en om hun kennis makkelijker deelbaar te maken met de rest van de wereld. We hebben geen tijd te verliezen!

Meer informatie over The Weather Makers en investeren vindt u op www.theweathermakers.nl

Reacties

Cookieinstellingen