Twee panden gesloten op bedrijventerrein De Kruisstraat

Foto: Politie

We willen een veilig ondernemersklimaat, ook op bedrijventerreinen. Vorig jaar december controleerden we samen met verschillende veiligheidspartners bedrijven op industrieterrein De Kruisstraat. Bij een onderneming werd toen een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en illegaal tabak.

Het ging om amfetamine, MMDA, meer dan 200 XTC pillen en 3000 kilogram illegaal tabak. Inmiddels is duidelijk dat de vastgestelde hoeveelheden voldoende aanleiding geven tot sluiting van het pand voor een periode van zes maanden.

Illegaal pokertoernooi
In een ander pand op het bedrijventerrein is dit jaar twee keer een illegaal pokertoernooi geweest. Illegaal poker kent ondermijningsrisico’s zoals witwassen. Het kent ook voor de spelers risico’s, en is voor hen strafbaar. Het pand wordt op basis van artikel 174a gemeentewet drie maanden gesloten.

Veilig ondernemen
Bedrijventerreinen zijn vaak interessant voor mensen met de verkeerde bedoelingen. Ze liggen afgelegen, waardoor er weinig zicht is op wat zich daar afspeelt. Dit zit ondernemers met de juiste bedoelingen vaak in de weg. Zij voelen zich niet veilig op het industrieterrein. De controles passen in een brede aanpak van de gemeente en veiligheidspartners om illegale activiteiten op industrieterreinen tegen te gaan. We maken ondernemers bewust van de gevaren van ondermijnende criminaliteit.

Bron: Gemeente

Reacties

Cookieinstellingen