Schoolkippen bij Noorderlicht

Foto: Noorderlicht

Wethouder Ufuk Kâhya opent door leerlingen zelfgebouwd kippenhok op Basisschool Noorderlicht.  Op 22 mei viert Basisschool Noorderlicht in Den Bosch de opening van hun gloednieuwe kippenhok! Het kippenhok is ontworpen én gebouwd door de leerlingen van StudioNL (Studio Noorderlicht). Inmiddels heeft de school vier schoolkippen. Deze zijn van het ei uitgebroed en grootgebracht in de klas.

Educatie
Het project draagt bij aan natuureducatie, burgerschap, ontwikkeling van vaardigheden en aan de kansengelijkheid voor de leerlingen van de school. Het houden van schoolkippen biedt de kinderen een unieke ervaring. In een stedelijke omgeving is het niet altijd de mogelijkheid om (huis)dieren te houden. Op deze manier leren de kinderen over natuur en komen ze in contact met dieren. Ze leren over kippen, hun levensstijl, de verzorging, over de voedselketen en over waar hun eten vandaan komt.

Circulair systeem
De kippen krijgen naast het gewone voer ook het groente- en fruitafval van de school en de kinderopvang. De eieren van de kippen worden gebruikt bij de kooklessen van StudioNL. Tijdens de opening van het kippenhok serveren de leerlingen een overheerlijk zelfgemaakt hapje aan de genodigden. Het streven is om in de toekomst ook de kippenpoep te kunnen gebruiken als compost voor in de moestuin.

Verzorging
En de verzorging van de kippen en het hok? Ook dat doen de leerlingen van KinderCampus Noorderlicht (Basisschool Noorderlicht en Opvang Norlandia) helemaal zelf. Zelfs in het weekend houden de kinderen een oogje in het zeil middels de ‘Chicken Check In’.

Opening door wethouder
Ufuk Kâhya, wethouder van onderwijs, zal op 22 mei aanwezig zijn bij de opening van het kippenhok en StudioNL. 22 mei is overigens een extra feestelijke dag voor de school. Want op deze dag verwelkomt ze ook de internationale leerlingen (uit Wales, Frankrijk, Denemarken en Spanje) voor het Engelse project ‘Top Secret’. Deze projectweek valt onder het initiatief ‘’Such Fun’’ waarbij we op Noorderlicht Engelse lessen aanbieden voor groep 1 t/m 8.  De aanwezigheid van de wetbouder benadrukt het belang van educatieve projecten zoals deze.

Meer weten over de school of uw kind willen aanmelden: www.bsnoorderlicht.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen