Molotovcocktails naar woning en auto van gezin gegooid

In Nuland zijn in de nacht van donderdag op vrijdag molotovcocktails naar een woning en auto’s van een gezin gegooid. Dat gebeurde rond 03.15 uur aan de Akkerpolei. De auto brandde hierdoor volledig uit.

Een molotovcocktail werd tegen een glazen serre aan de achterzijde van de woning gegooid. Deze brandbom doofde gelukkig direct. Een tweede molotovcocktail werd naar een auto van het gezin gegooid. Dit voertuig vatte hierdoor vlam en brandde aan de voorzijde volledig uit. De voorruit is er helemaal uitgesprongen. De auto staat op de hoek van de Akkerpolei en de Akkernoot in een nieuwbouwwijk.

Een derde molotovcocktail zou volgens buurtbewoners naar een ander voertuig van het gezin zijn gegooid maar ook zijn gedoofd.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brandende auto te blussen. Ondanks het snelle optreden van de brandweer was het voertuig niet meer te redden en ging het door de brand verloren.

Omgeving afgezet

De politie zette direct de omgeving van de woning en de auto af met linten. Ook werd een glazen fles die als molotovcocktail gebruikt zou zijn en onder de auto terecht zou zijn gekomen veilig gesteld.

De politie kwam met diverse eenheden naar de woning aan de Akkerpolei. In de omgeving werd gezocht naar de mogelijke dader of daders. Volgens buurtbewoners zou op bewakingsbeelden van diverse camera’s die rond de woning hangen te zien zijn dat er drie molotovcocktails zijn gegooid.

Voor de woning die met een molotovcocktail werd bestookt hangt een bord dat er kortgeleden een baby is geboren. Deze baby zou volgens buurtbewoners net vier weken oud zijn.

Bij buurtbewoners zit de schrik er goed in. In de loop van de dag zal de forensische opsporing van de politie onderzoek doen aan de Akkerpolei.

Bron: Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen