Concert 18 april Cappella Pratensis

Foto: Cappella Pratensis

De drukte op het marktplein, het luiden van klokken, het geroezemoes van publiek en de zachte klanken van lokale koren: al deze geluiden hebben door de eeuwen heen weerklonken in de historische binnenstad ’s-Hertogenbosch. Tegen deze achtergrond brengen wij twee speciale concerten om stil te staan bij 750 jaar koorzang in de prachtige Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. In diezelfde kathedraal en in de Pieterskerk in Utrecht.

Het programma omvat muzikale werken uit de unieke ‘Bossche Koorboeken’, meer dan 500 jaar oud en te zien in het Zwanenbroedershuis in ’s-Hertogenbosch. De werken zijn gecomponeerd in opdracht van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Als lid van die broederschap heeft de grote Jheronimus Bosch zeker van deze muziek genoten in de Sint-Janskathedraal. De mogelijke invloed van deze magische kapelklanken op zijn eigen buitenaardse meesterwerken kan men alleen maar vermoeden.

De muziek in deze concerten toont aan dat de stad ’s-Hertogenbosch een in de vijftiende en zestiende eeuw een internationaal centrum van kunst en cultuur was en een van de belangrijke steden in het Hertogdom Brabant.

Kom luisteren naar dit concert in ‘s-Hertogenbosch of Utrecht. De akoestiek is in beide locaties heerlijk om te zingen.  We begroeten u graag.

‘s-Hertogenbosch Concert Cappella Pratensis
De Bossche koorboeken: kapelklanken van Hieronymus Bosch

Donderdag 18 april 2024 20:00 uur
Sacramentskapel Sint-Janskathedraal te ‘s-Hertogenbosch
Kaarten: € 27,50 / € 12,50 (jongeren t/m 25 jaar)

KLIK HIER voor meer info & tickets

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen