Nog twee weken om je aan te melden voor Gluren bij de Buren

Foto: Gluren/Kees van de Heuvel

Gluren bij de Buren komt voor de vierde keer naar Den Bosch op zondag 30 juni. Door de hele gemeente vind je podiumkunsten in tuinen, van Maaspoort tot Meerendonk. De organisatie zoekt tot en met zondag 12 mei naar enthousiaste hosts en bijzondere acts. Je hebt dus nog maar twee weken om je aan te melden!

Gluren bij de Buren verwelkomt alle soorten podiumkunst. Rappers, dansers, theatergezelschappen, cabaretiers, jazzkwartetten en ook sprekers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het aanmeldformulier. Alle acts worden drie keer een half uur opgevoerd tussen 13 en 18 uur, telkens voor een nieuw publiek.

Tuinen van alle formaten kunnen aangemeld worden. Singer-songwriters spelen in postzegeltuintjes, grote koren treden op in riante binnentuinen. Gluren bij de Buren is een laagdrempelige manier om je buren beter te leren kennen en een podium te bieden aan lokaal talent.

“Er zijn al een hoop aanmeldingen binnen, Tuinen van woonhuizen, verzorgingstehuizen maar bijvoorbeeld ook het AZC op zuid heeft zich aangemeld. Meer aanmeldingen maken natuurlijk een nog gezelliger evenement. Gluren bij de Buren is een bijzondere kans om je talent te laten zien in een intieme setting. Je staat heel dichtbij het publiek bij zo’n optreden in een tuin, ” aldus programmamaker Pim Kromhout.

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne. vb&t Makelaars zal zorgen voor ‘’Gluren bij de Buren” -makelaarsborden zodat iedere locatie ook goed zichtbaar is. De samenwerking valt voor ons natuurlijk niet helemaal uit de lucht. In Helmond kijken we wederom terug op een succesvolle wintereditie van het festival. “Het voelt voor ons logisch om de vertaalslag te maken naar de zomereditie van Gluren bij de Buren Den Bosch, waar wij ook een makelaarskantoor gevestigd hebben. “Wij ondersteunen graag het sociaal-culturele aspect binnen dit festival, aangezien wij van mening zijn dat alle podiumkunstenaars een plek verdienen in zomerse sferen,” aldus Anne Fleur Kolthof, vb&t  Makelaars.

Het programma van het festival wordt eind mei bekendgemaakt. Het evenement vindt plaats op zondag 30 juni tussen 13 en 18 uur en aanmelden kan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen