Opening eerste Fitness Circus in Nederland

Foto: Pixabay

Wat ruim een jaar geleden begon als een idee wordt vrijdagmiddag 28 juni vanaf 15:00 uur officieel geopende door wethouder Marianne van der Sloot; het ´S-PORT Fitness Circus. Het is het eerste verplaatsbare fitnesscircus in Nederland.

Dankzij een prachtig burgerinitiatief van buurtbewoner Rob Melkert starten we nu met een pilot van een jaar in de Maaspoort aan de Noorderplas. Na de opening start prachtig zomeraanbod van aanbieders uit de omgeving.

 Opening ´S-PORT Fitness Circus

  • vrijdag 28 juni tussen 15.00 – 17.00 uur
  • 30 uur officieel moment

Er zijn instructeurs aanwezig zijn die tekst en uitleg geven hoe de toestellen te gebruiken. Probeer het eens!

Begin bij burgerinitiatief
Buurtbewoner Rob Melkert startte in 2023 een bewonersinitiatief om in de omgeving van de Noorderplas in de Maaspoort een fitnesspark te realiseren. Hij zocht contact met Joost Ankone (Wijkmanager) en Marcel van Mierlo (coördinator Bewegen Ontmoeten Spelen en Sporten) hoe hij het initiatief kan laten landen zodat het ook gerealiseerd zou kunnen worden.  Marcel meldde aan Rob: “Voordat wij verder aan de slag konden gaan, moesten we zeker weten dat hier van uit de wijken Maaspoort en Den Bosch Noord ook daadwerkelijk behoefte is voor een fitnesspark.”Rob ging aan de slag, sprak inwoners  en via de Facebook pagina Maaspoort Nieuws werd zijn initiatief kenbaar gemaakt. Met 745 positieve reactie van inwoners die graag gebruik willen gaan maken van een fitnesspark in hun wijk, zijn we binnen gemeente aan de slag gegaan om dit te kunnen realiseren. En nu dus de opening.

Ontwikkeling naar mobiel circus
Omdat een outdoor fitnesspark minimaal 15 jaar meegaat en om te voorkomen dat de fitnesstoestellen na een tijdje niet meer gebruikt worden zijn we in gesprek gegaan met een fabrikant of die een mobiele en dus verplaatsbare fitnesspark zouden kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben we met het IOT-lab van de gemeente ‘s-hertogenbosch gezocht naar een slimme oplossing zodat we ook kunnen meten, wanneer en hoelang de Fitnesstoestellen per dag gebruikt worden. We monitoren het gebruik het komende jaar en vragen om ervaringen.

Je bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn, het ´S-PORT Fitness Circus ‘zal neerstrijken’ bij de Noorderplas (nabij speeltuin in het Burgermeester van Zwietenpark).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen