Energie besparen: Buurkrachtteam Hintham krijgt er geen genoeg van

Foto: Buurkracht

Voor de Bossche wijk Hintham is energie besparen niet nieuw. De afgelopen jaren hebben meer dan 50 buren samen zonnepanelen geplaatst en lieten meer dan 60 buurtgenoten collectief hun woningen isoleren. De aanjagers, Buurkrachtteam Hintham, zien nog meer mogelijkheden en hebben daarom twee nieuwe acties in het leven geroepen.

Op maandag 27 mei is er een informatiebijeenkomst die inzicht biedt in je eigen energieverbruik én wordt een collectief zonnepanelenaanbod toegelicht. Daar waar de eerdere acties zich voornamelijk richtten op Hintham Zuid, zijn de nieuwe acties bedoeld voor heel Hintham en kunnen ook overige geïnteresseerden zich aansluiten. Alle informatie over de acties komt in de buurkracht-app te staan. Een mail sturen naar [email protected] kan ook.

“Samen energie besparen werkt aanstekelijk! Behalve dat het goed is voor het milieu en de portemonnee is het ook nog eens heel leuk en nuttig om dit met buurtbewoners samen op te pakken,” aldus energiebespaarder van het eerste uur, Jos Derks van Buurkrachtteam Hintham.

Gratis tips en een speciaal zonnepanelenaanbod

De twee acties die nu lopen, laten zien dat je energie kan besparen met en zonder investeringen. Het buurkrachtteam analyseert de komende weken in de buurkracht-app een aantal energiegrafieken. Jos Derks deelt er vervolgens zijn kennis en expertise met praktische tips die de nodige besparingen opleveren, zonder daarbij fors in de buidel te moeten tasten. Daarnaast heeft het buurkrachtteam, waarin ook Guus van der Hoeven en Jan ten Hagen actief zijn, opnieuw een aantrekkelijk zonnepanelenaanbod weten te regelen. Op 27 mei zullen zij uitleggen hoe dit tot stand is gekomen. Mensen kunnen hun interesse kenbaar maken via de app of mail; ook is het mogelijk eerst de informatiebijeenkomst van 27 mei te bezoeken in De Biechten om 19.30 uur.

Meer info op de buurkracht-app

De buurkracht-app is een handige app om te zien welke acties er bij jou in de buurt plaatsvinden. Door via ‘doe mee’ je interesse te tonen, ontvang je gericht informatie over de actie. De app is gratis te downloaden via de App/Play-store, zoek op ‘buurkracht’. Op de website van Buurkracht staat een uitgebreidere uitleg over de app.

Over Buurkracht

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website www.buurkracht.nl. Meer dan 350 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen