1e editie Vestingwandeling uitverkocht!

Foto: Vestingloop 2019

Den Bosch – De gerestaureerde vestingwallen en bastions bekijken. Ervaren hoe ‘s-Hertogenbosch als vestingstad gevochten heeft. De 1e editie van de Vestingwandeling, in de voetsporen van Frederik Hendrik, is met 600 wandelaars volledig uitverkocht. De deelnemers wandelen zaterdag 25 mei vanaf 11.00 uur terug in de tijd. Een 25 km lange route langs o.a. Fort Orthen en Fort Isabella. Lopend door de Moerputten zien ze in de verte de Sint-Jan al staan.

Een weekend lang lopen

Met op vrijdagavond de finish van de 73e Bossche Avondvierdaagse, het startschot van de nieuwe Vestingwandeling op zaterdag, sluit de BrandLoyalty Vestingloop op zondag een weekend lang lopen in ’s-Hertogenbosch af. De bekende en imposante finishlijn van de hardloopwedstrijd op de Parade is gedurende dit hele weekend, van 24 t/m 26 mei 2019, het onthaaldecor voor de deelnemers van alle evenementen.

Uitbreiding programma

Maurice Horsten, voorzitter Stichting Vestingloop: “Enkele maanden geleden hebben we tijdens een brainstormsessie met o.a. bestuur Stichting Vestingloop en hoofdsponsor BrandLoyalty 3 speerpunten voor de programmering van de Vestingloop geformuleerd: historisch, sfeervol en voor iedereen. Wandelen, inmiddels de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland, is dan ook een mooie toevoeging. Fantastisch dat er zoveel wandelaars het idee van deze historische wandeling hebben omarmd. Niet enkel deelnemers uit de Meijerij, maar ook ver daar buiten.”

Bossche Avondvierdaagse

Myrian van Bers, voorzitter Bossche Avondvierdaagse: “Nadat je 4 dagen met je vereniging, klas, ouders of vrienden door ’s-Hertogenbosch hebt gelopen, zorgt zo’n grote finishpoort voor extra sfeer bij de afsluiting van de 73e avondvierdaagse. We vinden het dan ook geweldig dat we het binnenhalen van de duizenden lopers nu extra luister kunnen bijzetten met muziekjes vanaf het finishdeck. Mooi hoe we door krachten te bundelen elkaar kunnen versterken.”

Inschrijven voor de Vestingloop, op zondag 26 mei a.s., is nog wel tot zaterdag 17.00 uur mogelijk via www.brandloyaltyvestingloop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen