Bosch Parade 21,22 en 23 juni 2019

Foto: Bosch Parade

Op 21,22 en 23 juni 2019 vaart Bosch Parade over de Dommel langs de indrukwekkende vestingmuren in hartje ’s-Hertogenbosch. Het water brandt en het vuur spat op het water! De unieke kunstmanifestatie wordt weer grandioos spectaculair en dwaas. Bosch Parade eert haar inspirator Jheronimus Bosch (1450-1516) als beeldverteller. Zijn schilderijen laten zich lezen als mysterieuze beeldverhalen waarin hij zijn tijd op eigenzinnige wijze toonde.

GRATIS TOEGANG

De toegang tot Bosch Parade is gratis. Meestal nemen bezoekers een eigen stoel of (picknick)kleed mee of vinden een plekje op de vestingmuren. Vanaf het Willemsplein tot aan de Citadel drijft de wonderlijke armada van vaartuigen en objecten over de Dommel. Voor mensen in een rolstoel zijn er een aantal plaatsen langs de route voorbehouden. Via de website van Bosch Parade is een gratis rolstoelplek te reserveren.

BOSCH PARADE

De drijvende, poëtische stoet van kunstwerken op het water laat zich bekijken als een beel­dend verhaal. Een universele fabel die gaat over de macht en haar tegenkrachten, over strijd en toenadering, over chaos en hoop. Oude tegenpolen leggen uiteindelijk samen de basis voor nieuwe hoop in dit verhaal dat, net als bij Bosch in zijn tijd, is vervuld van symboliek en fantasie.

“Als de Bosch Parade in ons museum zou passen, aarzelde ik geen moment!”
Charles de Mooij, directeur Het NoordBrabants Museum

Voorheen was Bosch Parade een compilatie van losse varende kunstwerken. Sinds dit jaar is de opzet anders. Er wordt vanuit één concept gewerkt waardoor Bosch Parade een multidisciplinaire voorstelling wordt in de vorm van een drijvende optocht. Het laat zien dat ‘s-Hertogenbosch ook nu stad van de levende kunsten is.

NIEUW: RESERVEER JE TRIBUNEPLEK

De verwachting is dat de aanloop net zo groot is als voorgaande jaren. Daarom plaatsen we tribunes op de oevers van de Dommel met prachtig zicht op Bosch Parade. Bezoekers die kiezen voor gemak en comfort zijn voor € 9,50 verzekerd van een tribuneplek (en je steunt de organisatie). De tribunes worden geplaatst vanaf waterniveau en dat geeft een uniek perspectief. Reserveer je tribuneplek online via boschparade.nl

Blijf op de hoogte en volg #boschparade op social media.

WANNEER

  • Vrijdag 21 juni 2019 20.00 – 21.30 uur
  • Zaterdag 22 juni 2019 20.00 – 21.30 uur
  • Zondag 23 juni 2019 15.00 – 16.30 uur

Bron: VVV Noordoost-Brabant

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen