Opening Minitopia 21 juni

Foto: REZONE

Op vrijdag 21 juni is de officiële opening van Minitopia. De bewoners en alle partners van Minitopia (gemeente ’s-Hertogenbosch, woningcorporatie Zayaz, Heijmans, Spark, het Koning Willem 1 College en Platform31) nodigen u graag uit om de woningen te komen bewonderen.

Wat is Minitopia?

Minitopia is een project waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe woonvormen. Innovatief, circulaire, demontabel, flexibel, tijdelijk en tiny zijn een paar termen die de verschillende huizen, telkens weer anders, vorm hebben gegeven. We begonnen met ‘Dromen over anders Wonen’ in 2016 onder de naam Minitopia aan de Eekbrouwersweg in de wijk De Slagen in ’s-Hertogenbosch. Dit was op een braakliggend stuk grond van woningcorporatie Zayaz. In juni 2018 is Minitopia verhuisd en in uitgebreide vorm geland op een braakliggend terrein aan de Poeldonk in ‘s-Hertogenbosch. De komende vijf jaar wordt het gebied ingevuld met bijzonder wonen, kunst en architectuur.

Wat is tot nu toe gerealiseerd?

Een jaar geleden kreeg Stichting Minitopia de sleutel van het terrein van de voormalige milieustraat in Den Bosch. Er is veel gebeurd in een korte tijd. Stichting Minitopia heeft samen met inmiddels een 60-tal bewoners bloed, zweet en tranen gestoken in het realiseren van een woongebied waar plek is om te experimenteren met betaalbare droomhuizen. Minitopia heeft vorm gekregen door de 30-tal bijzondere woningen, ieder met hun eigen verhaal, de landschappelijke ingrepen en de kracht van de samenwerking tussen diverse partijen. Hiermee is Minitopia ook een inspiratie voor andere steden en initiatieven.

Programma op vrijdag 21 juni

Vanaf 16:00 uur heten Stichting Minitopia en de bewoners u welkom. Daarna volgt een toelichting op het project van het Koning Willem 1 College door Yolande Ulenaers, voorzitter college bestuur. Vanaf 17:00 uur zijn de huizen open en kunt u in gesprek met gemeente ’s-Hertogenbosch over haar rol bij Minitopia, met woningcorporatie Zayaz over eigenaarschap van huurders en met Platform31 over circulariteit en Flexwonen. Heijmans vertelt graag over hun micro-appartementen die in het najaar op Minitopia zullen komen. Spark organiseert een maakworkshop. Tijdens de opening zijn de woningen te bezichtigen van 17:00 – 18:00 uur en tussen 19:30 – 20:30 uur.

Een aantal bewoners verzorgen de drankjes en hapjes bij De Weegbrug en er is livemuziek van Francis en DJ Iris Rijskamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen