Gratis entree voor Roos, Margriet, Jasmijn én…….

Foto: Het Noordbrabants Museum

Den Bosch – Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘De geur van succes – Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs’ biedt Het Noordbrabants Museum een unieke kans aan iedereen met een bloemennaam.

Bezoekers die bijvoorbeeld de voornaam Roos, Margriet, Jasmijn of de achternaam Van der Lelie dragen, krijgen gratis entree tot het museum. Het aanbod geldt de hele maand juli 2019 tijdens reguliere openingstijden en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Tegelijkertijd is er ook een aanwinst te bewonderen: een snuifdoosje met een miniatuur van een bloemstilleven uit ca 1800.

Over de tentoonstelling

Het Noordbrabants Museum toont t/m 25 augustus 2019 de grote overzichtstentoonstelling De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs. De expositie vertelt aan de hand van ruim 120 objecten het verhaal van twee Tilburgse broers die aan het eind van de 18de eeuw naar Parijs trokken en daar als bloemschilders grote invloed kregen én hun fortuin maakten.

Invloedrijke miniaturen: snuifdoosje als aanwinst

Miniaturen van bloemstillevens waren rond 1800 een must-have voor de Franse adel. Ze werden gebruikt voor bonbons, sieraden, snuiftabak of make-up. De Van Spaendoncks werden mede door deze miniaturen enorm populair onder de gegoede burgerij. Vanaf juli is een onlangs verworven doosje te bewonderen in de tentoonstelling. Het snuifdoosje genaamd Schildpaddoos met miniatuur van een bloemstilleven is geschilderd door Cornelis van Spaendonck. Met deze aanwinst vergroot Het Noordbrabants Museum de collectie objecten van de gebroeders Van Spaendonck tot 36 objecten.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen