Ontwerper Joost van Wijmen maakt de impact van medisch ingrijpen bespreekbaar

Foto: JBZ

De afgelopen jaren verzamelde Joost van Wijmen littekens en de intieme verhalen die erachter zitten. De littekens liet hij vervolgens naborduren op zijde. Deze verzameling is onder de naam Encounter #6 momenteel te zien in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De borduursels zijn gestolde getuigenissen van vaak intieme veranderingen; van persoonlijke, herkenbare of soms aangrijpende gebeurtenissen die met het lichaam te maken hebben. Ze onthullen kleine en grote persoonlijke verhalen die tegelijkertijd universele thema’s blootleggen en bespreekbaar maken, zoals intimiteit, privacy, kwetsbaarheid, nabijheid, ontmoeten, deelnemen en gezien worden.

Ziekenhuizen maar ook zorginstellingen werken aan kwalitatieve en toekomstbestendige zorg. Hoe kan goede en efficiënte zorg worden verleend die tegelijkertijd ruimte biedt aan de impact van die zorg op de patiënt? Encounter #6 sluit aan bij dit vraagstuk door de meer persoonlijke kijk op de ontwikkeling en ervaringen die de patiënt doormaakt als gevolg van medisch ingrijpen. Zo draagt deze expositie op innovatieve wijze bij aan het ziekenhuis als healing environment.

Meer info over het project Encounter #6

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen