Grote controle Provincialeweg N831 Velddriel

De politie hield op donderdag 17 oktober een grote controle in de Bommelerwaard. In samenwerking met de belastingdienst en de RDW worden vele auto’s gecontroleerd. De motoragenten van de politie halen auto’s van onder andere de A2 om vervolgens naar de controlelocatie te gaan.

Het innen van een halve ton belastingschuld is een van de klinkende resultaten van een grote controle op de Provincialeweg bij Velddriel. In totaal werden vierhonderd voertuigen gecontroleerd. Bestuurders moesten blazen, de voertuigen werden nagekeken of ze aan de technische eisen voldeden en er werd gecheckt op openstaande boetes en schulden. De politie heeft 76 bekeuringen uitgedeeld.

Zo bleken er bestuurders onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur te zitten, bleken ze rond te rijden in een auto waarvan de verplichte keuring verlopen was en droegen ze geen autogordel. Tevens werden er bonnen uitgedeeld door het negeren van het stopteken. Eén persoon is overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Enkele personen werden in verband gebracht met fraude en de belasting kon ook nog eens 10.000 euro uitdelen i.v.m. naheffing

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen