Een eigen thuiszorgwinkel in ‘s-Hertogenbosch e.o.

Wethouder Huib van Olden heeft afgelopen donderdag de officiële opening van de Thuiszorgwinkel verricht. De winkel is iedere werkdag open van 8.30 uur tot 17.00 uur en het is niet nodig een afspraak te maken. Tijdens de actieperiode van 11 tot 23 november kunnen bezoekers van de winkel gratis hun bloeddruk laten meten en krijgen ze 10% korting op een bloeddrukmeter. Ook krijgen ze in deze weken 10% korting op alle rollators.

Zorghulpmiddelen voor iedereen

Bij een zwangerschap, bevallingrevalidatie thuis en bij verpleging aan huis hebben mensen vaak hulpmiddelen nodig zoals bedverhogers, borstkolven, toiletverhogers, rolstoelen, etc. Voor al deze middelen kunnen mensen nu op één punt terecht: de Thuiszorgwinkel aan Weerdskampweg 21 – direct naast het kantoor van IVT Zorg. De Thuiszorgwinkel is een initiatief van IVT Zorg en Medipoint en de winkel is er voor iedereen.

Marjolein Jaquet, bestuurder van IVT Zorg: “Veel mensen zijn bekend met onze locatie, omdat het al langer het uitleenpunt is voor rolstoelen en alles wat met kraamzorg te maken heeft. Omdat onze locatie bovendien goed bereikbaar is en er volop gratis parkeerplekken zijn, hebben we ervoor gekozen om de Thuiszorgwinkel hier te vestigen.”

Veilig en zelfstandig thuis blijven wonen
De Thuiszorgwinkel biedt allerlei producten die eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis kunnen wonen. Marjolein Jaquet: “Het is de bedoeling dat onze winkel een laagdrempelig ontmoetingspunt wordt voor allerlei zorgvragen. We bieden niet alleen producten, maar onze winkelmedewerkers kunnen geïnteresseerden ook verwijzen naar bijvoorbeeld cursussen, de borstvoedingscoach, een wijkverpleegkundige en de ergotherapeut.”

“Vanuit onze organisatie kunnen én willen we heel veel betekenen voor Den Bosch. Bij IVT kunnen mensen terecht voor kraamzorg, verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en dus ook voor advies. En Medipoint is een sterke samenwerkingspartner met goede leen-, huur- en koophulpmiddelen. Het is onze ambitie om mensen samen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook door met innovatieve hulpmiddelen te komen.”

Foto’s Cees Ringelberg

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen