Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch: Na de diagnose: beleving van de dementie

Foto: Pixabay

Op maandag 10 februari a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. De diagnose dementie kan een mens diep raken. Wat gaat er in iemand om als hij te horen krijgt dat hij deze ziekte heeft? Wat betekent het om dat mee te moeten maken?

Thema: Besef van dementie en hoe ga je met deze ziekte om?

De diagnose dementie kan een mens diep raken. Het roept allerlei gevoelens op, zoals onzekerheid, verdriet, onmacht en mogelijk ook angst voor de toekomst.

Waar loop je tegenaan door geheugenproblemen en andere cognitieve veranderingen? Hoe is het om minder controle te hebben op je leven? Wat helpt je om hiermee om te gaan? Welke reacties krijg je van mensen in je omgeving? Hoe ervaar je het om hulp te krijgen bij zaken die je vroeger zelf deed? Wat draagt bij aan kwaliteit van leven met dementie?

Deze avond hebben we hierover een gesprek met een vrouw met dementie. Zij vertelt hoe zij met deze ziekte omgaat. Hoe ze het een plek probeert te geven. Wat haar helpt. En hoe ze verder gaat met haar leven.

Praktische informatie
Op maandag 10 februari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen