Dronken automobilist rijdt Zuid Willemsvaart in

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag nacht met zijn auto van de weg geraakt en in het water te recht gekomen. Dat gebeurde rond de klok van twee uur in de nacht op de Zuid Willemsvaart N279 Heeswijk Dinther.

De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen de midden vangrail, waarna de bestuurder de macht over het voertuig verloor en via de berm in het water van de Zuid Willemsvaart te recht kwam. Wonder boven wonder wist de bestuurder zelf uit zijn voertuig te komen en uit het water te klimmen. De man werd ter plaatse nagekeken door medewerkers van de ambulancedienst, maar hielt niet meer over aan het ongeval dan een nat pak. Duikers van de brandweer doorzochten na het ongeval de auto en een gedeelte van het water, maar er werden geen andere personen meer aangetroffen.

De bestuurder van de auto werd na een eerste alcohol test aangehouden door de politie. Dit om dat een eerste tekst uit wees dat de man te veel had gedronken.

Na de melding van het ongeval rukten de hulpdiensten groots uit naar het ongeval. Zo werd onder anderen een traumahelikopter op geroepen.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het kanaal getakeld. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen