Terugroepactie van kruidentheeën Brandnetel en Rustgevend Kamille

Foto: Trekpleister

Drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister roepen doosjes met kruidenthee Rustgevend Kamille terug, Kruidvat roept daarnaast ook de Brandnetel Kruidenthee terug. In de theeën zit mogelijk een te hoog gehalte aan pyrrolizidine alkaloïden (PA’s). Langdurige inname van PA’s kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

PA’s
In enkele batches van dit product is een te hoog gehalte aan pyrrolizidine alkaloïden aangetroffen. Pyrrolizidine alkaloïden (PA’s) zijn plantaardige stoffen die door planten worden gevormd als bescherming tegen natuurlijke vijanden. Voor de mens kan langdurige inname van een te grote hoeveelheid van deze PA’s leiden tot leverschade.

Daarom roepen Kruidvat en Trekpleister deze theeën terug. Heb je deze thee in huis dan kun je de verpakking (of zonder) naar een filiaal brengen van de keten waar je het gekocht hebt.

Kruidvat
De terugroepactie geldt voor de Kruidvat Kruidenthee Brandnetel en Kruidenthee Rustgevend Kamille in doosjes van 20 zakjes die zijn verkocht bij Kruidvat. Wil je meer weten over de terugroepactie van Kruidvat Kruidenthee Brandnetel en Kruidenthee Rustgevend Kamille door Kruidvat? Neem contact op met de klantenservice van via telefoonnummer 0800 – 12 11 (gratis).

Trekpleister
De terugroepactie geldt voor alle verpakkingen Trekpleister Kruidenthee Rustgevend Kamille. Deze zijn voor € 1,09 verkocht in de winkels van Trekpleister. Wil je meer weten over de terugroepactie van de Kruidenthee Rustgevend Kamille door Trekpleister? Neem dan contact op met de klantenservice op telefoonnummer 0800 – 12 11 (gratis).

Reacties