Literaire Manifestatie 2020 op zondag 8 maart

Foto: Pixabay

Op zondag 8 maart ontvangt presentator en columnist Aaf Brandt Corstius vanaf 15.00 uur schrijvers Oek de Jong, Ronald Giphart en Nicolien Mizee. Dat belooft een geanimeerd gesprek over hun werk en leven.
Na afloop van het programma is er een boekenmarkt met een keuze uit het gevarieerde oeuvre van de gasten. Bezoekers kunnen hun boeken ook laten signeren.

Ronald Giphart vervangt Herman Koch die eigenlijk te gast zou zijn. Hij moest echter door privé-omstandigheden zijn hele promotietournee afzeggen en kan de Literaire Manifestatie helaas niet bijwonen.

Toegangskaarten zijn te koop bij Theater aan de Parade

Middelbare scholieren betalen op vertoon van hun leerlingenpas slechts €9,50 (alleen bij de theaterkassa).

Oek de Jong
Oek de Jong studeerde kunstgeschiedenis. Hij was redacteur bij De Revisor en doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn. Zijn doorbraak was in 1979 met de roman Opwaaiende zomerjurken, waarvoor hij de F. Bordewijkprijs kreeg, in 1985 gevolgd door het even succesvolle Cirkel in het gras. Verder maakte Oek de Jong naam met de roman Hokwerda’s kind, het bekroonde Pier en oceaan, en recent verscheen Zwarte schuur over leven met trauma en de verwerking ervan.

Ronald Giphart
De in Dordrecht geboren schrijver Giphart werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996). Hij publiceert ook in verschillende tijdschriften, maakte in 2000 met wijlen Joost Zwagerman de literaire theatershow Hamerliefde en recenter in 2005/2006 het programma Giphart en Chabot met Bril. Giphart schrijft columns voor de Volkskrant en KIJK.

Nicolien Mizee
Nicolien Mizee is behalve schrijver ook schrijfdocent. Haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes werd in 2004 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Andere succesvolle boeken op haar naam zijn En knielde voor hem neer (2006), De halfbroer (2015) en Faxen aan Ger (2017).
In 2019 verscheen haar zeer succesvolle roman Moord op de moestuin dat inmiddels al vele malen herdrukt is. Voor NRC Handelsblad schreef Nicolien de veelgelezen column ‘Schrijfles’ over haar ervaringen als lerares proza schrijven.

Aaf Brandt Corstius
Aaf Brandt Corstius is columnist bij De Volkskrant, Margriet, JAN en Flow. Naast columns schrijft ze boeken, onder andere Het handboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Ook maakte ze diverse toneelstukken, zoals Fiftyfifty, Een flinke linkse vrouw en Buik. Tv-kijkers kennen haar ook van programma’s als Wie is de mol? en Maestro.

De middag is van 15.00 uur tot 17.00 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen