Het aantal coronapatiënten op de intensive care zakt verder

Foto: Kees Vos Fotografie

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gezakt tot 564. Dat zijn er 20 minder dan op donderdag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) denkt aan het einde van volgende week uit te komen op 435 coronapatiënten op de ic’s.

Van de coronapatiënten liggen 549 op Nederlandse ic’s, 17 minder dan donderdag. Op intensive cares in Duitsland liggen 15 Nederlandse coronapatiënten. Drie mensen zijn in het afgelopen etmaal teruggebracht naar Nederland. Buiten de intensive cares, dus op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen, liggen 1189 mensen met corona. Dat zijn er 97 minder dan op donderdag.

Het officiële dodental door het coronavirus is met 71 gestegen. Sinds het begin van de uitbraak zijn zeker 5359 mensen overleden die besmet waren met het virus. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 35. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sinds het begin van de uitbraak hebben ziekenhuizen in totaal 10.592 mensen opgenomen vanwege het coronavirus. Op donderdag stond de teller van het RIVM nog op 11.192 opnames. Het RIVM heeft de manier van tellen veranderd. Mensen die om een andere reden in een ziekenhuis werden opgenomen en vervolgens corona bleken te hebben, tellen niet meer als ziekenhuisopname. Ze staan nog wel bij het totaal aantal coronagevallen.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 42.093. Dat zijn er 319 meer dan op donderdag. Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen