Politie start social-media campagne

Foto: Nando de Groot

De politie is dinsdag gestart  in samenwerking met de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland met een social media campagne. Het doel van deze campagne is om de meldingsbereidheid te vergroten door in de directe omgeving van inwoners het bewustzijn van de effecten van ondermijnende criminaliteit te vergroten.

De campagne is een pilot en duurt vier weken. Tijdens deze vier weken wordt het effect van de campagne gevolgd.

Inwoners uit de Gestelsebuurt in ‘s-Hertogenbosch krijgen verschillende berichten op de tijdlijn te zien, dit gaat van filmpjes tot een quiz, tot korte animaties, gekoppeld aan de leefomgeving (wijk) van de ontvanger. Op deze manier wordt de boodschap letterlijk dichtbij gebracht.
Deze campagne moet zorgen voor meer bewustwording van de effecten van ondermijnende criminaliteit. Daarnaast biedt het handelingsperspectief door uit te leggen waar iets gemeld kan worden, hoe dit moet en wat inwoners erna kunnen verwachten.

Pilot
Naast de politie in ‘s-Hertogenbosch starten vandaag de gemeenten Breda, Loon op Zand en Goirle ook met de campagne. De gemeenten Best, Tilburg, Vught en Haaren volgen later. Tijdens de campagne wordt bijgehouden door wie en hoe de uitingen ontvangen worden. Deze gegevens worden geanalyseerd en geëvalueerd. Vervolgens kan de meest effectieve campagne samengesteld worden voor de toekomst.

Wat is ondermijnende criminaliteit?
Een van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dit heeft verschillende uitingsvormen, zoals in de vorm van hennepkwekerijen en drugslabs in wijken en buurten of het buitengebied.

Melden
Melden kan makkelijk via de politie online via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem online via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met 0800-7000. Onderneem nooit zelf actie wanneer u een lab of kwekerij vindt maar maak daar melding van!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties