SOS Evenementensector

Foto: JOVD

Al enkele maanden lang teistert de corona crisis allerlei verschillende ondernemingen binnen en buiten de gemeente ‘s-Hertogenbosch. In deze tijd is er door de gemeente de helpende hand geboden aan de horeca die het zwaar te verduren had vanwege de teruglopende omzet.

Dit deden zij door het vrijstellen van vele honderden vierkante meters aan ruimte in onze binnenstad voor deze horeca.

“Momenteel wordt de horeca sector goed geholpen door de gemeente maar een andere als de evenementen sector niet, dat is gewoon oneerlijk” pleit voorzitter Vince Janssen van de JOVD ’s-Hertogenbosch e.o.

Een goed voorbeeld hiervan is de Bossche Kermis. Vanwege de beperkingen omtrent evenementen hebben deze ondernemingen al enkele maanden lang geen omzet kunnen draaien en lijkt dit ook na 1 juli niet overal het geval te zijn, met als gevolg dat ze dreigen om te vallen. Het is dan ook belangrijk voor de overleving van deze bedrijven uit de evenementen sector dat zij weer snel aan het werk kunnen, hiervoor hebben ze ook de hulp van lokale overheden nodig.

Ondanks dat vanaf 1 juli landelijk weer grote evenementen toegestaan zijn, dreigt vanwege de anderhalve meter maatregel de kermis in ’s-Hertogenbosch niet door te gaan.

“Het is raar dat een evenement alleen kan doorgaan als de anderhalve meter gehandhaafd kan worden, waarom wordt er niet meer gekeken naar de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers?” reageert voorzitter Vince Janssen van de JOVD ’s-Hertogenbosch e.o. naar aanleiding van de uitspraak van burgemeester Jack Mikkers.

De JOVD ’s-Hertogenbosch e.o. pleit dan ook voor een pro actieve aanpak vanuit de gemeente om locaties vrij te geven aan evenementen zoals de Bossche Kermis, zodat deze aankomende zomer gewoon weer omzet kunnen gaan draaien en niet failliet gaan. Ten slotte zien wij graag een verandering in het beleid omtrent de anderhalve meter maatregel tijdens evenementen. Leg deze verantwoordelijkheid meer bij de bezoekers zodat wij Bosschenaren met zijn allen deze zomer verantwoord kunnen genieten van de Bossche Kermis of andere gezellige evenementen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen