Bestuurder beschikt niet over geldig rijbewijs

Foto: Politie

Op dinsdag 30 juni zagen politieagenten op de Verwerstraat in ’s-Hertogenbosch een personenauto rijden waarvan bekend was dat de mogelijke bestuurder momenteel niet over een geldig rijbewijs beschikt.

Bij controle bleek dit inderdaad de bestuurder te zijn van de personenauto. De betreffende man heeft momenteel een zogenaamde ontzegging rijbevoegdheid (OBM). Een ontzegging van de rijbevoegdheid kan door de rechter worden opgelegd als bijkomende straf bij een strafzaak.

Omdat dit niet de eerste keer was dat deze man werd betrapt op het rijden tijdens de ontzegging werd besloten om de personenauto waarin hij reed in beslag te nemen. Ook dit was helaas niet helemaal nieuw voor de man. Afgelopen week nog werd door de man al betrapt op het besturen van een personenauto tijdens zijn ontzegging. Ook toen is de personenauto waar hij in reed in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat er in de afgelopen 6 maanden al vier keer een personenauto in beslag is genomen bij deze man voor hetzelfde feit.

De Officier van Justitie zal nu gaan beslissen wat er met de in beslag genomen voertuigen zal gebeuren en de man mag zich vermoedelijk over een tijdje gaan verantwoorden bij de rechter.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen