HRS Makelaars: Woningzoekers moeten in coronatijd nog sneller beslissen

Foto: Pixabay

Brabantse woningen worden sneller verkocht dan ooit, gemiddeld staat een woning een week korter te koop dan voor de coronacrisis. De vele woningzoekers grijpen hun kans nu meer woningen te koop worden gezet. 

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van HRS Makelaars (partner in Dynamis).

Woningen in Brabantse gemeenten in recordsnelheid verkocht
De woningen die de afgelopen maanden in ’s-Hertogenbosch zijn verkocht, stonden gemiddeld slechts 19 dagen te koop. Dit is maar liefst 9 dagen korter dan de record verkooptijd van een jaar geleden. Hieruit blijkt dat kopers en verkopers minder tijd nemen voor de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden. Ook in onder andere Tilburg (19 dagen) en Oss (30 dagen) werden in recordsnelheid kopers gevonden.

Extra aanbod wordt direct verkocht
De snelle verkopen zijn een gevolg van het extra aanbod dat beschikbaar komt door de coronacrisis. Vanaf het begin van de intelligente lockdown worden meer woningen te koop gezet. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn. De vele woningzoekers grijpen in deze krappe woningmarkten hun kans en gaan direct tot aankoop over.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen