Slachtoffer pakt vuurwapen af van overvaller

Een poging tot een beroving op de Dertien Loten in Den Bosch is zaterdagavond op een verrassende manier beëindigd. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij het voor elkaar kreeg het vuurwapen van zijn overvaller af te pakken. 

De beroving vond op straat plaats, voor een appartementencomplex. De dader, volgens het slachtoffer een man van rond de 20 jaar oud, bedreigde een man met zijn vuurwapen en eiste geld. Het slachtoffer wilde daar echter niet aan meewerken en raakte met zijn belager in gevecht, zo vertelde hij de toegesnelde politie. Hij wist vervolgens het vuurwapen af te pakken, waarna de dader het direct op een lopen zou hebben gezet.

Het slachtoffer raakte niet gewond. Toegesnelde politie vond het wapen uiteindelijk aan de overkant van de straat, aan de Simon Stevinweg. Hoe het daar terecht kwam, wordt nog onderzocht. Agenten hebben de buurt nog afgezocht naar de lichtgetinte dader met groene jas. Daarvoor werd het park aan de Simon Stevinweg omsingeld. Maar ze troffen niemand aan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen