Starters profiteren amper van extra woningaanbod

Foto: HRS

Woningzoekers profiteren gretig van het extra aanbod dat sinds de coronacrisis op de markt komt. Dit extra aanbod bestaat echter voornamelijk uit woningen die alleen bereikbaar zijn voor doorstromers.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van HRS Makelaars (partner in Dynamis).

Extra aanbod leidt tot hoogste aantal verkopen sinds 2017
Deze zomer was sprake van een uitzonderlijk hoge dynamiek op de woningmarkt. Meer zoekers kunnen een woning kopen doordat veel woningeigenaren door de coronacrisis hun huis te koop zetten. In ‘s-Hertogenbosch bereikten de verkoopcijfers zelfs het hoogste punt sinds 2017. Deze verkooppiek in de zomer is opvallend, aangezien de dynamiek normaal gesproken afzwakt in deze maanden. Ook in Oss en Tilburg piekten de verkoopcijfers deze zomer.
Extra aanbod bestaat vooral uit duurdere appartementen
De aanbodtoename die sinds het begin van de coronacrisis in ‘s-Hertogenbosch en Tilburg  plaatsvindt, komt enkel ten gunste van doorstromers. Het extra aanbod betreft met name appartementen groter dan 80 m². Appartementen van dit formaat kosten in ‘s-Hertogenbosch gemiddeld € 396.500 en in Tilburg € 325.000. Voor starters zijn deze woningen nauwelijks te betalen.

 Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen