Live in gesprek met Ellie Lust

Foto: Huis 73

Op zaterdag 21 november is Ellie Lust te gast bij Huis73. Zij zou op die dag de opening verzorgen van de jaarlijkse Bossche Human Library, waarin bezoekers één op één in gesprek gaan met levende boeken en zo hun vooroordeel kunnen ontmoeten. Vanwege het intieme karakter van deze activiteit in combinatie met de huidige coronamaatregelen, hebben we besloten de Human Library dit jaar in een ander jasje te steken.

Geen één op één gesprek met Ellie dus, maar wel álle mogelijkheid om al jouw persoonlijke vragen aan haar te stellen in een alsnog kleinschalige setting in Huis73. In twee sessies met maximaal 25 personen vertelt zij over haar ervaringen bij de politie en met welke vooroordelen zij te maken kreeg in haar strijd voor een rechtvaardige plek van homoseksuelen in de maatschappij.

Over Ellie Lust
Ellie Lust werkte 20 jaar bij de politie en vervulde daarbij verschillende functies, van wijkagent tot woordvoerder. In die laatste rol kreeg zij landelijke bekendheid door haar optreden bij tv-programma’s als Opsporing verzocht. In 2016 was Ellie Lust een van de kandidaten in Wie is de mol? en daarna maakte ze twee eigen tv-programma’s Ellie op patrouille en Ellie in de handel. In september 2020 nam ze ook deel aan het jubileumseizoen van Wie is de mol?

Voor haar inzet als homoactiviste is Ellie Lust meermaals onderscheiden. In 2011 werd zij uitgeroepen tot lesbiCOONinging door Stichting Ondersteboven. In 2016 won zij de Kleurrijke Top 100 Prijs en het Roze Lieverdje. En in 2017 kreeg zij de Jos Brink Oeuvre Prijs.

In gesprek met Ellie Lust
Op 21 november gaat Ellie in twee sessies in gesprek met bezoekers. Je kunt haar de hemd van het lijf vragen en na afloop is haar boek Ellie Lust; Mijn jaren bij de politie te koop en zal zij signeren. De activiteit is gratis bij te wonen, maar je moet je wel van tevoren aanmelden via de website.

Huis73 is – als gevolg van de meest recente coronamaatregelen – van donderdag 5 tot en met woensdag 18 november gesloten. Als de maatregelen het daarna toelaten, kan het gesprek met Ellie Lust gewoon doorgaan. Mocht de activiteit onverhoopt geannuleerd moeten worden, dan sturen we iedereen die zich aangemeld heeft een persoonlijk bericht.

Zaterdag 21 november | Huis73 Den Bosch (Pleitzaal) | gratis, wel aanmelden. 1e sessie: 14.00 – 14.45 uur | 2e sessie: 15.15 – 16.00 uur Aanmelden en meer info: www.huis73.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen