Wasserij Stomerij Zuid durft!

Foto: Zuid

Het is een roerige tijd voor ondernemers. Corona heeft sinds Maart 2020 grote gevolgen voor de samenleving en economie in Nederland. Een enkeling ziet zijn omzet groeien, maar de meeste bedrijven en ondernemers hebben te maken met grote onzekerheden. Zo is dat ook voor Wasserij
Stomerij Zuid gevestigd in Den Bosch.

Toch zien zij kansen in deze roerige tijd en met de nodige durf zien zij mogelijkheden tot uitbreiding en investeringen. Wasserij Stomerij Zuid is al sinds 1961 een begrip in Den Bosch. Wat begon als een wasserij in de jaren 60 voor particulieren die (nog) geen wasmachine in huis hadden groeide uit tot een wasserij / stomerij voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Vanaf 1 April 2016 staat Koen van Oirschot aan het roer van de onderneming. Als zoon uit een ondernemersgezin ziet hij mogelijkheden en kansen voor de wasserij en gaat dan ook met veel enthousiasme aan de slag.

Het netwerk van Koen in Den Bosch en omgeving is groot en al snel groeit het klanten bestand wat resulteert in een eerste uitbreiding op de Zuiderpassage in 2018. Naast de machines die er al stonden wordt er een overhemden strijkmachine toegevoegd en komen er wasmachines en drogers bij. Dit vergroot niet alleen de capaciteit, maar zeker ook de kwaliteit waar ze veel waarde aan hechten.

Eind 2019 worden er weer nieuwe plannen gemaakt voor uitbreiding en doet de mogelijkheid zich voor om het pand van muziekwinkel Klomp erbij te betrekken. Koen laat deze kans niet voorbij gaan, niet wetenede dat 2020 er heel anders uit gaat zien. Als het pand in April 2020 wordt overgedragen zitten we midden in de eerste lockdown van de Corona crisis en ook is dat te merken bij Wasserij Stomerij Zuid. De investeringen voor nieuwe machines worden stilgezet en er worden nieuwe plannen gemaakt. Het beetje was wat er nog over is laat de wasserij nog draaien, maar door het thuiswerken ligt een groot deel van de stomerij stil.

Gelukkig staat er een flexibel en enthousiast team en samen maken ze een start met het verbouwen en opknappen van het nieuwe pand. Ondanks de onzekere situatie blijft Koen geloven in een goede afloop en worden de plannen voor nieuwe machines in juni 2020 hervat.
Eind september is het dan zo ver, de nieuwe machines worden geleverd en het pand aan de Vondelstraat 18 gaat eindelijk in gebruik genomen worden. Als eerste komen een nieuwe mangel en een vouwmachine. Het zijn drukke dagen op de Zuiderpassage en veel mensen zijn in touw om ervoor te zorgen dat alles zo snel mogelijk operationeel is. De weken erna worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en is alles klaar voor gebruik.
De uitbreiding en nieuwe machines zorgen ervoor dat de capaciteit verder uitgebreid kan worden en dat de kwaliteit en flexibiliteit gewaarborgd worden. Daarnaast zorgen de machines ervoor dat de Wasserij weer een stap dichterbij de doelen voor duurzaam ondernemen is. Ze zorgen ervoor dat er minder energie verbruikt wordt en ook kan er met milieuvriendelijke producten gewerkt worden.

Het blijven onzekere tijden, maar Koen blijft positief en Wasserij Stomerij Zuid is klaar voor de toekomst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen