Auti Power Girls Club zet zich in tegen eenzaamheid bij tienermeiden met autisme

27 sep , 13:21 Nieuws
powergirls 12 min
 Deze week, tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid, vraagt deAuti Power Girls Club aandacht voor de groeiende eenzaamheid onder tienermeiden metautisme. Voor deze meiden, die vaak moeite hebben om sociale contacten te leggen en zichbuitengesloten voelen, is eenzaamheid een groot probleem. De Auti Power Girls Club biedt heneen veilige plek om via sport en sociale activiteiten nieuwe vriendschappen op te bouwen enhun zelfvertrouwen te vergroten.
Eenzaamheid en autisme
Uit onderzoek blijkt dat eenzaamheid onder jongeren met autisme een veelvoorkomendprobleem is. Het gebrek aan sociale interactie kan grote gevolgen hebben voor hun mentale enfysieke gezondheid. "Meiden met autisme vinden het vaak moeilijk om aansluiting te vinden bijreguliere sportclubs en sociale groepen," legt Iris Havekes, initiatiefnemer van de Auti PowerGirls Club, uit. "De Week tegen Eenzaamheid is voor ons het moment om stil te staan bij deuitdagingen van deze meiden en te laten zien hoe wij proberen bij te dragen aan hun welzijn."
Hoe de Auti Power Girls Club helpt
De Auti Power Girls Club biedt een omgeving waar meiden zich veilig en begrepen voelen, enwaar ze op een laagdrempelige manier kunnen deelnemen aan sport en sociale activiteiten. "Wezien dat meiden door onze activiteiten meer zelfvertrouwen krijgen en minder last hebben vaneenzaamheid," vertelt Iris. "Ze leren hoe het is om deel uit te maken van een groep, iets wat voorhen niet vanzelfsprekend is."
Uitbreiding dankzij steun BrabantSport Fonds
Dankzij de steun van het BrabantSport Fonds, dat de club onlangs selecteerde als een van dewinnende projecten van de ‘Van Goed naar Goud’-campagne, kan de Auti Power Girls Club haaractiviteiten verder uitbreiden. Naast kickboksen, dat al succesvol draait, worden er dit najaarnieuwe sporten toegevoegd. Ook organiseert de club maandelijks chillmiddagen, elke eerstezaterdag van de maand, waar meiden in een ontspannen sfeer elkaar kunnen ontmoeten.
Prestatiegerichte omgeving
De maandelijkse chillmiddagen zijn laagdrempelige bijeenkomsten die speciaal zijn ontworpenvoor meiden die moeite hebben om sociale contacten te leggen. "Het is een veilige ruimte waarze zichzelf kunnen zijn, zonder de druk van een prestatiegerichte omgeving," aldus Iris.Met steun van BrabantSport Fonds en de gemeente ’s-Hertogenbosch hoopt de Auti Power GirlsClub de komende maanden nog meer meiden te bereiken. "Samen sporten en chillen helpt henniet alleen fysiek, maar zorgt ook voor een sterke mentale en sociale boost," aldus Iris.
Wat kun jij doen?
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid roept de Auti Power Girls Club ouders, zorgprofessionalsen andere betrokkenen op om na te denken over de impact van eenzaamheid op jongeren metautisme. "Iedereen kan een verschil maken door meiden te wijzen op initiatieven zoals de onze,waar ze welkom zijn om zichzelf te zijn," zegt Iris.AUTIPOWERGIRLSCLUB
Aanmelden
Ken of ben je een tienermeid met autisme en wil je ook meedoen? Voor meer informatie enaanmelding, bezoek www.autipowergirlsclub.nl of mail naar [email protected].