FC Den Bosch op jacht naar periodetitel

27 sep , 16:59 Sport
dou fcdb portretten 2192
FC Den Bosch is in vorm in deze eerste fase van de competitie. Met onder andere winstpartijen tegen ADO Den Haag, Jong Ajax en FC Emmen wil dé koploper van de ranglijst de goede vorm doortrekken in de wedstrijd tegen Telstar. zaterdag spelen de Bosschenaren een cruciaal duel in de strijd om het eerste periodetitel van het seizoen 2024-2025.
Vrijdag 20 september speelde FC Den Bosch in een volle Vliert tegen FC Emmen. De wedstrijd ging gelijk op, maar het waren de Bosschenaren die na iets meer dan een kwartier de grootste kans van de wedstrijd kregen: Nick de Groot ging na goed opkomen aan de linkerkant neer in de zestienmeter en verdiende een strafschop voor de thuisploeg. Spits Törles Knöll ging achter de bal staan. De Duitser schoot zeer overtuigend binnen en zijn inzet vloog via de paal en de lat snoeihard binnen. Het werd een wedstrijd waarin FC Den Bosch collectief sterk verdedigde en in de counter gevaarlijk wist te worden, met de snelle Byron Burgering en de loeisterke Danzell Gravenberch. De slotfase, waarin Tjemme Bijlsma een hoofdrol opeiste, was ongekend spannend en zorgde voor nagelbijtende supporters op de tribunes. In minuut 97 was FC Emmen dichtbij de gelijkmaker, maar een kopbal van Pascal Mulder werd ternauwernood gepareerd door de ingevallen, jonge doelman van FC Den Bosch. Zo won FC Den Bosch opnieuw in eigen huis met als kers op de taart, en voor het eerst sinds december 2018, een koppositie in de KKD als bijkomend resultaat.
Tegenstander Telstar won haar laatste twee wedstrijden niet. De ploeg uit Velsen-Zuid kende twee moeilijke uitwedstrijden. Eerst was Excelsior  net een maatje te groot ( 3-2), de week erop werd het 1-1 gelijk in Den Haag. Door het gelijke spel sloot Telstar de zevende speelronde af als voorlopige nummer zeven van de competitie.
Van de laatste tien Keuken Kampioen Divisie-duels tussen Telstar en FC Den Bosch wisten de Bosschenaren er slechts twee te winnen. Zeven keer ging de winst naar De Witte Leeuwen. Vorig seizoen verloor FC Den Bosch zelfs met 4-1 van Telstar. Spits Eddahchouri was die avond met een hattrick de grote man.
Zaterdag wacht  FC Den Bosch dus een bepalend duel tegen de Witte Leeuwen en een allesbehalve eenvoudige opgave. Toch reizen de Bosschenaren met veel vertrouwen af naar het Schoonenberg Stadion. De ploeg van David Nascimento bereidde zich daarom voor op de gebruikelijke manier. Nascimento: “Er is geen reden om van koers te veranderen. We hebben op dezelfde manier getraind en onze aanpak consistent gehouden. Tot nu toe hebben we het prima gedaan en daar borduren we op voort.”
De wedstrijd van zaterdag is te zien op het hoofdkanaal van ESPN en begint om 16:30. Telstar-FC Den Bosch is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch.