Bossche Voetballers in Oranje: Een Historisch Overzicht

jun 18 , 9:32 Nieuws
olympics 6319268 1280 kopie
De oranjekoorts slaat weer toe in Den Bosch met het EK voetbal na de 1-2 overwinning op Polen. Terwijl we al uitkijken naar de wedstrijd tegen Frankrijk van het Nederlands elftal, is het interessant om terug te blikken op de bijdrage van Bossche voetballers aan Oranje door de jaren heen.
Sinds de allereerste interlandwedstrijd van het Nederlands elftal in 1905, hebben 807 voetballers het oranje shirt gedragen. Uit 's-Hertogenbosch komen maar liefst 10 spelers die ooit voor het Nederlands elftal uitkwamen:
1. **Patrick van Aanholt** - Bekende hedendaagse verdediger, die deel uitmaakte van de selectie tijdens diverse internationale toernooien.
2. **Tonny Haeren** - Een van de vroegere spelers met minder interlands maar een waardevolle bijdrage.
3. **Kees Krijgh jr. en sr.** - Een unieke vader-zoon combinatie die beide hun sporen hebben verdiend in het Nederlands elftal.
4. **Piet van Overbeek** - Een robuuste middenvelder die in zijn tijd het team versterkte.
5. **Sjef van Run** - Voert de lijst aan met 25 interlands, een solide verdediger die zijn stempel drukte op het team. Hij blijft de meest prominente Bossche voetballer in Oranje met zijn 25 interlands.
6. **Dré Saris** - Een doelman die in zijn tijd een betrouwbare schakel in het team was.
7. **Pieter van der Sluijs** - Bijgedragen aan de successen van het team met zijn verdedigende kwaliteiten.
8. **Cees Schapendonk** - Bekende aanvaller die in verschillende wedstrijden zijn talenten toonde.
9. **Eef Mulders** - Een dynamische middenvelder met een waardevolle inbreng.
Op vrijdagavond 21 juni neemt Oranje het op tegen Frankrijk. Hoewel er dit keer geen Bossche spelers in de selectie zitten, zullen de supporters uit Den Bosch zeker aanwezig zijn om het team aan te moedigen thuis, in de kroeg en wie weet in het stadion.
Laten we hopen dat het huidige team het goed doet en de rijke traditie van Nederlandse voetbalprestaties voortzet, aangemoedigd door de vurige fans uit Den Bosch.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.