Concept speelschema ’24/’25 bekend

jun 19 , 10:05 Nieuws
special soccer 001 2 scaled
De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. FC Den Bosch zal volgens deze concept planning gelijk starten met een Brabantse derby uit bij FC Eindhoven op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Op 16 augustus om 20.00 uur ontvangen ze Jong AZ voor hun eerste thuiswedstrijd.
De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de interlandperiodes niet te hoeven voetballen. Vijftien clubs hebben daarvan gebruik gemaakt, waardoor zij gedurende de vier interlandmomenten niet spelen en in plaats hiervan op maandagavond een competitiewedstrijd spelen.
Wijzigingen in het speelschema
Eind augustus wordt gekeken of het Eredivisieprogramma moet worden afgestemd op het programma van de deelnemers aan Europees voetbal. Begin september worden vervolgens waar nodig de wedstrijden in de speelrondes 5 tot en met 14 in speeldag en/of aanvangstijd aangepast en worden de wedstrijden in de speelrondes 15 tot en met 21 ingepland op dag en aanvangstijd. Voor speelrondes 22 tot en met 32 gebeurt dit eind december.
Afstemming
Dit concept competitieprogramma is afgestemd met alle betaald voetbalclubs, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie, ESPN, de lokale autoriteiten en Supporterscollectief Nederland. Begin volgende week wordt het competitieprogramma definitief vastgesteld. Bluyssen: “Met alle clubs, betrokken partijen en belangen is het een enorme puzzel, maar naar ons idee ligt er een mooi schema. Het EK is nog in volle gang, maar we kijken er naar uit dat de competities weer van start gaan. We danken wederom alle partners voor hun flexibiliteit en meedenken en zien uit naar een schitterend seizoen.”
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.