D66 stelt vragen over de definitieve huisvesting van de Internationale Schakelklas

jun 04 , 12:30 Nieuws
download
D66 en GroenLinks vragen het college om snel een definitieve huisvesting voor de Internationale Schakelklas (ISK) te realiseren, gezien het belang van kwalitatief onderwijs en een geschikte leeromgeving voor alle kinderen.
Naar aanleiding van de huidige huisvestingsproblematiek van de Internationale Schakelklas (ISK) van de Bossche Vakschool hebben D66 en GroenLinks schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. De huidige locatie in het Jeroen Bosch College voldoet echter niet meer aan de benodigde faciliteiten en ruimte.
Het college heeft eerder een bestuurlijke toezegging gedaan voor een definitieve locatie voor de ISK, inclusief een budget van 1 miljoen euro. Met het nieuwe schooljaar in aantocht en de beschikbaarheid van twee gedeeltelijk leegstaande locaties (Sancta Maria en Dieze College), dringen D66 en GroenLinks aan op een snelle oplossing.
Mariève Craste, fractievoorzitter van D66, benadrukt het belang van deze kwestie:
"Gelijke kansen voor alle kinderen zijn van groot belang. We zien dat de Bossche Vakschool zich enorm inzet voor kwalitatief onderwijs, en dit verdient een schoolgebouw dat dit mogelijk maakt. Alleen zo kunnen we blijven investeren in al onze leerlingen."
De vragen aan het college richten zich op de bevestiging van de afspraak over de definitieve huisvesting, de urgentie van de situatie, en het tijdspad voor de realisatie van de nieuwe locatie.
De indienende partijen hopen dat deze vragen bijdragen aan een snelle en constructieve oplossing voor de huisvestingsproblemen van de ISK, zodat alle leerlingen gelijke kansen krijgen om zich optimaal te ontwikkelen in een passende leeromgeving.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan