Topatleten strijden om de titels tijdens het NK Para Atletiek in Vught

jun 04 , 15:30 Sport
ph
Voor het tweede jaar op rij wordt het Open Nederlands Kampioenschap Para Atletiek georganiseerd door de Vughtse sportclub Prins Hendrik. Dit keer vindt het plaats op zondag 23 juni 2024. Het belooft een indrukwekkende en spannende dag te worden.
Niet alleen de kampioenstitels staan op het spel, maar ook de mogelijkheden voor een ticket naar Parijs. De topatleten kunnen zich tijdens het kampioenschap kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Parijs. Recentelijk is er een prachtig wereldrecord gelopen door Paralympiër Kimberly Alkemade op atletiekbaan in Vught. Vorig jaar tijdens het NK Para Atletiek maakte Fleur Jong haar sprong naar een toenmalig wereldrecord.
Wedstrijdprikkel of noodzaak
Bondscoach Para atletiek Joep Janssen neemt zijn atleten graag mee naar zijn vertrouwde club. “Wekelijks ben ik te vinden bij Prins Hendrik, bijvoorbeeld voor trainingen met Kimberly Alkemade of Stijn van Bergen. Dus het voelt erg vertrouwd om voor het kampioenschap naar Vught te komen”, aldus Janssen. “Momenteel trainen we veel en hard met de atleten, ieder op zijn of haar eigen discipline. De Paralympische Spelen in Parijs zijn hiervoor het grote doel. Ik weet zeker dat we daar weer prachtige prestaties kunnen neerzetten. Voor sommige atleten is het nog noodzaak om een ticket voor Parijs te behalen, voor anderen is de wedstrijdprikkel juist interessant. We kijken ernaar uit om dit samen aan te gaan tijdens het Nederlands kampioenschap!”
Open Kampioenschap
Op 23 juni wordt gestreden om het kampioenschap op alle atletiekonderdelen. Het betreft een open kampioenschap waardoor het ook mogelijk is om in te schrijven als de atleet geen Nederlandse nationaliteit heeft. Internationale atleten moeten wel lid zijn bij hun eigen atletiekbond. Dit is gebruikelijk bij para-atletiek om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk uitdaging en competitie is per onderdeel. Daarnaast brengt het een internationaal karakter met zich mee dat ervoor zorgt dat de atleten het meest leren van de competitie in hun onderdeel. Uiteraard gaat het voor de Nederlandse atleten om het Nederlands Kampioenschap op hun onderdeel en in hun categorie.

Atleten kunnen zich inschrijven voor het kampioenschap via atletiek.nu .
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan