Pepijn van de Merbel (22) keert terug naar FC DEN BOSCH

jun 04 , 18:00 Sport
pepijn van de merbel 34
Doelman Pepijn van de Merbel is door FC Den Bosch voor twee jaar vastgelegd. De Bosschenaren bedongen tevens een optie voor een derde jaar. Van de Merbel is geen onbekende bij de blauwwitten. Tussen 2014 en 2018 speelde hij al vier seizoenen in de jeugdopleiding van de club . Daarna verkaste Van de Merbel naar NAC Breda . Bij de Bredanaren tekende de doelman i n januari 2021 ook zijn eerste professionele contract. Van de Merbel, die zich in de slotfase van het seizoen én in de play-offs ontwikkelde tot sterkhouder van NAC Breda, debuteerde op 16 december 2022 in het betaalde voetbal.
Pepijn van de Merbel: “Ik kijk er naar uit opnieuw deel uit te maken van FC Den Bosch! Als jeugdspeler heb ik er vier jaar lang met plezier gevoetbald en het voelt als een heel goed moment om weer in te stappen. Aan alles merk je dat de club zich aan het door ontwikkelen is. Dat laatste wil ik ook graag voor mezelf en een tweede Bossche periode biedt mij die kans. De afgelopen weken heb ik bij NAC weliswaar alles gespeeld, maar dat kwam vooral door blessures van collega-keepers. Voor mijn toekomstperspectief was het daarom beter om uit Breda te vertrekken. FC Den Bosch meldde zich dus op het juiste moment en na een paar vertrouwenwekkende gesprekken met de TD en de trainer zag ik een terugkeer naar FC Den Bosch helemaal zitten.”
pepijn van de merbel 15
Technisch directeur Bernard Schuiteman: “Pepijn heeft de laatste weken bij NAC in de competitie en in de Play-Offs laten zien dat hij het afgelopen jaar grote stappen heeft gemaakt. Hij is een complete keeper met een prima reactievermogen op de lijn en hij is sterk in één-op-één situaties. Daarnaast heeft hij natuurlijk een goede leeftijd die nog heel veel ruimte biedt voor verdere ontwikkeling. Pepijn is ook een op-en-top prof en in de gesprekken die we met hem hadden, liet hij blijken erg graag terug te willen naar de club waar hij in de jeugd heeft gespeeld. Dat hij de Nederlandse nationaliteit heeft en er dus geen taalbarrière is, vinden wij ook belangrijk. Dat heeft grote voordelen in de communicatie met de verdedigers.”
pepijn van de merbel 13
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan