Explosie bij supermarkt in Den Bosch

jul 08 , 7:35 Nieuws
2024 07 08 meesters multi media fotos explosie supermarkt oude vlijmenseweg den bosch15
Bij een Arabische supermarkt aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. De politie denkt dat er zwaar vuurwerk is gebruikt. Direct na de ontploffing werd de omgeving van de supermarkt afgezet met lint.
De explosie vond plaats rechts naast de ingang van de zaak, bij een ijzeren prullenbak. Die prullenbak lag na de ontploffing als een hoop verwrongen staal voor de winkel.
Evacuatie
De zaak liep bij de explosie slechts lichte schade op. Wat lampen kwamen van het plafond en een van de plafondplaten hing los. Daarnaast ging een regenpijp kapot.
Direct na de explosie werd de omgeving van de supermarkt afgezet met lint. Mensen die boven de supermarkt wonen, werden geëvacueerd. Zij konden na korte tijd terugkeren naar huis. Een explosievenverkenner van de politie werd ingeschakeld om de situatie te bekijken. Deze heeft enkele sporen veiliggesteld.
'Vrees dat het niet bij deze explosie blijft'
De eigenaar van het gebouw vertelt dat op beelden te zien is dat een groep van zo'n acht jongeren het vuurwerk afsteekt. Op de beelden zou volgens hem te horen zijn dat het om Turkse jongeren gaat.
De eigenaar vermoedt dat de explosie iets te maken heeft met het feit dat hij tijdens het EK voetbal supporter is van het Nederlands elftal. Hij denkt dat het niet bij deze explosie zal blijven en dat er meer zullen volgen.
Bron: Omroep Brabant
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan