Geen Ruimte voor trottoir op deel Vlijmenseweg in Den Bosch

jun 20 , 11:00 Nieuws
footpath 6615270 1280
Het is niet mogelijk om een voetpad aan te leggen aan één kant van de Vlijmenseweg in Den Bosch, tussen de Wilhelminalaan en de Magistratenlaan. De gemeenteraad had het Bossche college gevraagd dit te onderzoeken, omdat voetgangers op dit stuk van ongeveer vierhonderd meter over het fietspad moeten lopen. Het college van B en W heeft nu aangegeven dat dit niet haalbaar is.
De belangrijkste reden is dat de weg begrensd wordt door keermuren, waardoor er fysiek geen ruimte is om een trottoir aan te leggen. Het verplaatsen van deze keermuren is een onmogelijke opgave, zowel technisch als financieel. Bovendien zijn de liften bij de Paleisbrug niet altijd operationeel, waardoor voetgangers vaak aangewezen zijn op deze route.
footpath 6615270 1280
Een mogelijke oplossing zou zijn om de weg terug te brengen van twee rijbanen naar één. Echter, gezien de huidige verkeersdrukte op deze weg, vindt het college dit niet wenselijk. Deze optie zou pas opnieuw overwogen kunnen worden als het autoverkeer aanzienlijk vermindert.
Een andere mogelijkheid, een voetgangersbrug aan de muur boven de Dommel over zeventig meter, werd ook besproken. Deze optie stuit echter op bezwaren omdat het afbreuk zou doen aan het historische stadsgezicht van Den Bosch.
Het college meldt dat pas wanneer het autoverkeer over een enkele rijstrook kan rijden, er een mogelijkheid is om een voetpad aan te leggen op dit deel van de Vlijmenseweg. Dit standpunt is een reactie op de motie die in september werd ingediend door CDA, Rosmalens Belang, VVD, Voor Den Bosch en D66.
De situatie blijft voorlopig ongewijzigd, en voetgangers zullen nog enige tijd over het fietspad moeten blijven lopen totdat er een haalbare oplossing wordt gevonden.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.