Jongeren kijken uit naar Skeer festival 2024

15 sep , 17:38 Nieuws
skeerfestival livestijl 259 lr
 Op zondag 22 september organiseert PowerUp073 samen met Huis73 en het kinderwerk van FarentSociaal Werk wederom SKEER. Het inmiddels bekende gratis zomerfestival vindt plaats in hartje ‘sHertogenbosch en is naast de jeugd ook geliefd onder (groot)ouders. Het programma is van 13:00utot 18:00u en zit bomvol met optredens, cultuur, sport en ontmoeting.
Naast optredens van bekende artiesten als POKE, Kleine John & Chavanté, krijgt het publiek eenuitgebreide talentenshow van en door jongeren te zien. Door het succes van vorig jaar, wordt opnieuween aparte ‘Stage of Art’ ingericht naast het hoofdpodium waar Huis73 samen met jongeren deinvulling van verzorgd. Bezoekers kunnen op het gebied van kunst en cultuur hun hart ophalen en ookvoor jonge kinderen is er veel te doen. “SKEER is een festival dat door jongeren gedragen wordt enwaar cultuurbeleving centraal staat. Daarom sluiten we als Huis73 graag aan bij de organisatie,” zegtJanneke van Dijk van Huis73.
Highlights uit het programma
Andere opvallende onderdelen uit het programma zijn: graffiti workshop, kleding pimpen en buttonsmaken in samenwerking met de Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch en Cello, workshopsaangeboden door het Design Museum, een ‘Horrordoolhof’ door jongeren en een Pipowagen metthema mentale gezondheid. Ook sportieve activiteiten en een kinderhoek met springkussens, eeninclusieve Beauty corner, een photo booth en informatiemarkt ontbreken niet. Een van de betrokkenpartners van dit jaar is Galant. “De vele vrijwilligers van SKEER vormen een inspiratie voor anderejongeren om actief te worden. Tijdens het festival gaan we met bezoekers in gesprek hoe je met jetalent iets kunt betekenen voor je buurt of stad,” zegt Mark van Roij over de samenwerking.
Gedragen door jongeren
Jayvairo Veldhuis is net zoals vorig jaar verantwoordelijk voor het programma van de mainstage envind het “een geweldige ervaring en een kans om meer betrokken te zijn bij wat ik graag doe:creativiteit en talent laten zien.”Simon Kumeling houdt zich met een werkgroep bezig met de toegankelijkheid van het festival. Hijbemant met andere jongeren de prikkelarme ruimte op het terrein, een tipi tent, waar bezoekers zichterug kunnen trekken. “Mijn missie is om alle activiteiten voor jongeren toegankelijk en inclusief temaken. Ook voor mensen waarbij je het niet direct aan ziet en die een ‘verborgen beperking’ hebben.”Tientallen andere jongeren helpen achter de schermen mee met de opbouw, aankleding en afbouwvan het festival of staan juist voor de schermen bijvoorbeeld als host of DJ.  
   SKEER Winacties
Momenteel loopt er een winactie voor jongeren via Instagram (@skeerfestival24). Aan het eind vanhet festival worden de prijzen uitgereikt op het podium. Daarnaast kunnen bezoekers ter plekkemeedoen aan een lootjesactie en maken hiermee kans op een verrassingspakket ter waarde van ruim200 euro.
Over SKEER!
SKEER is ontstaan vanuit thema’s armoede en gelijke kansen. In 2019 was SKEER met ruim 1000bezoekers een groot succes. Door corona ging het festival in 2020 en 2021 verder onder de naamSKEER The Movement. In 2022 en 2023 trok het gratis festival respectievelijk 1500 en 2000 bezoekersaan en is inmiddels een begrip onder Bossche jongeren.Instagram: @skeerfestival24