Pakt FC Den Bosch drie punten bij Jong FC Utrecht

16 sep , 7:39 Sport
fcdb mvv 2523
Na een geweldige avond in De Vliert tegen ADO Den Haag (2-0), staat na enkele dagen, de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht alweer op het programma.
Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch in een goed gevulde Vliert tegen ADO Den Haag. Het waren de Hagenezen die goed aan de wedstrijd begonnen. Zonder écht gevaarlijk te worden hadden ze het betere spel. FC Den Bosch hield goed stand en steeds vaker wisten de Bosschenaren op de helft van ADO Den Haag te komen. Na een kwartier was het raak, Rik Mulders bracht de bal voor de goal, de jarige Törless Knöll stond goed op te letten en trof doel, 1-0! ADO Den Haag ging op zoek naar de gelijkmaker maar mede door een afgekeurd doelpunt en goed keeperswerk van Mees Bakker, wisten de Bosschenaren met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. FC Den Bosch deelde net na rust een nieuwe tik uit, opnieuw Törless Knöll, dit keer een échte spitsengoal. FC Den Bosch hield daarna stand en wist met debutant, Tjemme Bijlsma op goal, de overwinning uit het vuur te slepen.
Veel tijd om te genieten van deze belangrijke zege is er niet. Nascimento: “Maandag is een andere wedstrijd, we moeten genieten van het moment maar over 2 dagen moeten we alweer aan de bak.”
Tegenstander Jong FC Utrecht is als nummer 20, hekkensluiter van de competitie. Afgelopen vrijdag ging het beloftenteam van FC Utrecht op bezoek bij VVV-Venlo. Al vroeg in de wedstrijd keek Jong FC Utrecht tegen een achterstand aan. Maar mede door een beauty van Adrian Blake en een goede goal van Rafik El Arguioui, wist de ploeg uit Utrecht op voorsprong te komen. Pepijn Doesburg draaide de wedstrijd namens VVV-Venlo vervolgens eigenhandig om en wist met twee doelpunten de wedstrijd te kantelen, 3-2. Zo verloor Jong FC Utrecht opnieuw.
Vorig seizoen wist FC Den Bosch met 0-2 te winnen bij Jong FC Utrecht. Beiden treffers vielen in de tweede helft. Jaron Vicario tekende voor het eerste doelpunt, Sebastiaan van Bakel wist als invaller te profiteren van een fout achterin en tekende daarmee voor de eindstand.
FC Den Bosch kan morgen voor het eerst sinds april 2022 drie overwinningen op rij boeken. De derde wedstrijd in die reeks vond toen ook plaats op bezoek bij Jong FC Utrecht.
De wedstrijd van maandag is te zien op ESPN Watch en begint om 20.00 uur. De wedstrijd is ook te volgen via de socials van FC Den Bosch.