Kick-start jouw muziekcarrière met de ‘Jamkade: Studio Challenge’

26 sep , 7:47 Nieuws
foto jamkade studio challange wide
Onze stad bruist van het muzikale talent dat het ver zou kunnen schoppen. Maar de stap naar die eerste studiosessie zetten - dat vraagt om lef. Daarom daagt het Bossche muziekinitiatief Jamkade jou uit! In samenwerking met Studio Recbaar starten zij de eerste ‘Jamkade: Studio Challenge’. Vanaf 1 oktober kunnen (beginnende) muzikanten zich inschrijven als songwriter of studiomuzikant om een unieke studio-ervaring te winnen.
Een duwtje in de rug
“Met dit project willen we startende muzikanten een vliegende start geven van hun carrière, door samen te ervaren hoe het is om je eigen lied uit te werken, op te nemen en te produceren in een professionele studio”, vertellen Jeroen Heessels en Max Somers van Stichting Jamkade enthousiast. Jamkade is een lokale community voor muzikanten die elkaar ontmoeten tijdens tweewekelijkse jamsessies, o.a. bij World Skate Center en de Willem Twee.
“Het feit dat we inmiddels meer dan 200 leden hebben, is het bewijs dat Den Bosch een kweekvijver is van muzikaal talent.Veel van deze artiesten schrijven hun eigen liedjes en hebben ontelbare demo’s op hun telefoon staan!” Maar de stap naar een professionele opname - die bijvoorbeeld kan worden gereleased op Spotify - neem je niet zomaar. “Daar heb je soms een klein duwtje in de rug voor nodig. Qua motivatie maar zeker ook financieel. Vanuit die gedachte is de ‘Studio Challenge’ ontstaan.”
Iedereen kan meedoen
Als jouw demo wordt gekozen, volg je een begeleid traject om jouw lied klaar te stomen voor de opnamesessie. Frans de Visser van Studio Recbaar licht toe: “Uit de ingeschreven demo's worden vijf songs gekozen. Deze demo's hoeven niet professioneel te zijn; een filmpje of opname met een telefoon volstaat zolang de intentie maar goed te horen is.”
Maar muziek maken in je eentje, daar gelooft de organisatie niet in. “Naast songwriters hebben we natuurlijk ook een band nodig. Daarom kan je jezelf ook inschrijven als sessiemuzikant. Wij brengen de songs en muzikanten vervolgens samen, zodat de nummers in repetities uitgewerkt kunnen worden door een volledige band. Uiteindelijk duiken we de studio in voor de opnames!”
Kans maken?
Wil jij kans maken op deze professionele studio-ervaring? Schrijf je dan in voor de Jamkade: Studio Challenge! Vanaf 1 oktober 2024 is de inschrijving geopend en kunnen deelnemers uitkijken naar onder andere een kick-off event, repetities, en professionele opnamesessies. Door mee te doen krijgen zij de mogelijkheid om samen te werken met andere muzikanten, te leren van ervaren coaches, en uiteindelijk hun muziek te delen met de wereld.
Ga naar www.jamkadestudiochallenge.nl voor meer informatie over de inschrijving.