Koningin Máxima doet mee bij het leger: 'Heel belangrijk werk'

jun 21 , 12:56 Nieuws
ah 64 apache 2528322 1280
Koningin Máxima heeft vandaag deelgenomen aan militaire oefeningen bij Defensiecomplex Fort Crèvecoeur in Den Bosch. Daar deed ze mee aan twee oefeningen van Regiment Genietroepen.
Dit onderdeel van het leger biedt gevechtsondersteuning aan onder meer de landmacht. De militaire bouwers zijn getraind in onder meer het vrijmaken van hindernissen en het bouwen van militaire infrastructuur, zoals bruggen en veren. Ook blies ze een hindernis op.
De koningin noemde het werk van het regiment 'heel belangrijk'. "We zien ze niet vaak, maar het is heel belangrijk omdat het andere eenheden beschermt en in staat stelt om hun werk te doen."
Tussen de werkzaamheden door sprak de koningin met de zogenoemde genisten over hun werk, waarvoor zij in het buitenland op missie gaan, maar ook in Nederland worden ingezet bij bijvoorbeeld watersnood.
Zo bouwden zij begin dit jaar nog een nooddam in Maastricht nadat er daar door aanhoudende regenval wateroverlast was ontstaan en een zogeheten overlaat, een onderdeel van een dam die het niveau van het water reguleert, wegspoelde.
Ook vertelden de militairen de koningin over hun ervaringen met het trainen van Oekraïense militairen.
Militair pantservoertuig
De koningin reed onder meer mee in een militair pantservoertuig, keek mee bij het opruimen van hindernissen en hielp mee met het bouwen van een veer op de Maas. "Ik heb vandaag mannen en vrouwen met heel veel trots gezien, die mij ook een beetje begeleid hebben. Daar was ik blij mee", lachte de koningin.
Voor de gelegenheid was de koningin gekleed in het legergroene uniform met camouflageprint dat ook haar tijdelijke collega's droegen. Ze werd bij aankomst grappend gecomplimenteerd met haar kledingkeuze door Commandant Landstrijdkrachten Jan Swillens.
Koning bij helikopteroefening
Niet alleen de koningin laat zich zien bij het leger. Koning Willem-Alexander was gisteren aanwezig
bij een helikopteroefening in Engeland, waar hij meevloog in een Apache-gevechtshelikopter tijdens een trainingsvlucht.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.