Landelijke actie voor ziekenhuispersoneel ook in JBZ

mrt 14 2023, 10:33 Nieuws
stones 771111 1280
Op donderdag 16 maart organiseren de vakbonden een landelijke cao-actiedag voor ziekenhuispersoneel. Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) zijn er acties. Spoedzorg gaat op alle afdelingen altijd door. Goede en veilige patiëntenzorg blijft tijdens de actiedag gewaarborgd.
In totaal voeren 44 afdelingen van het JBZ actie. Een deel van deze afdelingen draait zondagsdiensten. Dat betekent dat alleen mensen worden behandeld die met spoed zorg nodig hebben. Ook de zorg voor mensen die tijdens de actiedag op de verpleegafdelingen zijn opgenomen, gaat uiteraard gewoon door.

Geen bloedprikken

Een actie die voor alle locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geldt, is dat het op donderdag 16 maart niet mogelijk is op afspraak bloed te prikken. Je kunt hiervoor wel terecht bij een van de regionale bloedprikposten, deze zijn wel open. Ook op de JBZ Dichtbij locaties in Drunen, Boxtel, Rosmalen en Zaltbommel (Gamerschestraat) wordt actie gevoerd. De afspraken op de polikliniek gaan gewoon door. Het is op donderdag 16 maart alleen niet mogelijk om hier op afspraak bloed te prikken.

Nieuwe CAO

De vakbonden onderhandelen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao. Tot op heden is er geen akkoord bereikt. Met de actie willen zorgmedewerkers aangeven dat zij het niet eens zijn met het bod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Meer informatie over de wensen van beide partijen vindt u op hun website . Het JBZ hoopt dat er snel een cao-akkoord ligt. Alle betrokken partijen hebben hetzelfde doel: zorgmedewerkers de juiste waardering geven, zodat ze vitaal en met plezier kunnen blijven werken in een (financieel) gezonde ziekenhuisorganisatie.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan