Lize Bastiaens (11) uit Oijen is eerste KinderComponist des Vaderlands

jun 15 , 20:42 Nieuws
dag v d componist 23 foppe schut lowres s233941
Op de nationale Dag van de Componist is Lize Bastiaens verkozen tot de allereerste KinderComponist des Vaderlands. Op het station van Den Bosch liet ze samen met Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis een nieuwe compositie horen die ze voor deze dag heeft geschreven.
Kinderen tussen de tien en zeventien jaar konden zich aanmelden voor de rol van KinderComponist des Vaderlands.
In maart startte Lemereis de zoektocht naar een collega, de KinderComponist des Vaderlands. Het is één van de eerste projecten in haar rol als Componist des Vaderlands. Voor de functie KinderComponist des Vaderlands konden kinderen tussen de tien en zeventien jaar zich aanmelden. Uit alle aanmeldingen is de 11-jarige Bastiaens gekozen.
Volgens de jury werd Bastiaens gekozen vanwege haar "prachtige en verrassende composities." De komende tijd wordt zij begeleid door Anne-Maartje Lemereis om alles te leren over componeren. Het programma omvat het schrijven van nieuwe muziekstukken, een bezoek aan het conservatorium en de mogelijkheid om voor een orkest te componeren.
Bastiaens zal in elk geval nog haar composities laten horen op het November Music festival en op de Jongste Componistendag waar haar talent dus verder wordt gepresenteerd aan het publiek.
De benoeming van Lize Bastiaens als KinderComponist des Vaderlands markeert een belangrijke stap in haar muzikale carrière en een erkenning van haar uitzonderlijke talent op jonge leeftijd.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.